Vlieg naar Denemarken

Een vliegvakantie naar Denemarken staat garant voor een ontspannen tijd door de vele privéstranden en een verblijf in een pittoresk huisje in de bossen. Voor wie op zoek is naar bruisende omgeving, is in Denemarken ook op de goede plaats. Kopenhagen is een levendige stad waar altijd wel iets te doen is. En wat te denken van Billund, de geboorteplaats van het beroemde Legospeelgoed? Hier heeft u nog nooit zoveel Lego bij elkaar gezien! Zoek op Chaser.nl voor een betrouwbaar overzicht van alle vluchten naar Denemarken.
Algemene informatie
Denemarken is het zuidelijkste Scandinavische land en bestaat uit een gedeelte van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland, en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel vormen. Totaal beslaat de oppervlakte van Denemarken 43.094 km². Het land heeft iets meer dan 5 miljoen inwoners waarvan het grootste deel in de stedelijke gebieden leeft. De hoofdstad is Kopenhagen, ook wel 'De poort van Scandinavië'. Binnen Denemarken is Kopenhagen de populairste bestemming onder toeristen. De stad is via de Sontbrug verbonden met de Zweedse stad Malmö.
Hoogtepunten
Onderdeel van de hoogtepunten is zonder meer het geweldige Deense natuurlandschap: zandduinen, kliffen, baaien en uitgestrekte bossen. Schitterend zijn de eilanden Langeland en Aerø, met pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en wilde paarden. Voor de natuurliefhebber is een bezoek aan Denemarken dan ook absoluut de moeite waard. Ook de bijzondere architectuur zoals de mystieke ronde kerken op Bornholm en het prachtige koninklijk paleis, Amalienborg uit 1750, behoren tot de bezienswaardigheden. De rust verruilt u voor het levendige Kopenhagen, de stad van Deens design, kunstmusea van wereldklasse en de kleurrijke havenhuisjes. Hier kunt u tevens in de geschiedenis duiken van een van 's werelds beroemdste schrijvers: Hans Christian Andersen. Ook is Denemarken de geboorteplaats van het wereldberoemde speelgoed Lego. Daarom mag u een bezoek aan Legoland in Billund natuurlijk niet overslaan.
Klimaat
Denemarken kent een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen. In de winter liggen die rond het vriespunt en in de zomer kan de temperatuur door de oostenwind oplopen tot wel 30 graden. De zomer en de lente zijn dan ook de meest geschikte momenten om een ticket te boeken naar dit Scandinavische land.
Vliegen naar Denemarken
Vanaf Amsterdam en verschillende Duitse steden boekt u een vliegticket naar de verschillende goed onderhouden vliegvelden van Denemarken. De grootste airport van Denemarken en van heel Scandinavië is Copenhagen Airport (CPH). Vanaf deze luchthaven zijn er diverse goede verbindingen met het achterland. Ook kunt u direct vliegen naar de luchthavens van Billund, Aalborg en Aarhus.
Populaire bestemmingen
Bruisend Kopenhagen laat u kennismaken met haar historische kastelen, grote musea en het Deense design. Drink een heerlijk kopje koffie aan de haven, ga op de foto met de Kleine Zeemeermin en breng de avond door in een van de gezellige bars.
Goedkoopste vliegtickets Denemarken
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL