Vlieg naar Kopenhagen

In Kopenhagen maakt u kennis met het hart van Denemarken! Voor grote kunstmusea, Deens design en heerlijk smørrebrød boekt u een vlucht naar Kopenhagen. Waai uit aan de haven, ontspan in de kasteeltuinen en ga fietsend langs alle bezienswaardigheden. Kopenhagen is de ultieme bestemming voor een Scandinavische citytrip. Voor de goedkoopste vluchten naar deze kleurrijke stad kunt u terecht op Chaser.nl, een betrouwbare vergelijker van vliegticketprijzen.
Algemene informatie
KKopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt 548.000 inwoners. De oppervlakte beslaat 88,25 km². Kopenhagen strekt zich uit over de eilanden Seeland en Amager. Ook is de stad verbonden door de 18 km lange Sontbrug met de stad Malmö in Zweden. Met een stedentrip naar Kopenhagen slaat u dus twee vliegen in een klap: u kunt door de brug gemakkelijk een dagje naar Malmö.
Bezienswaardigheden
Kopenhagen is een stad van hip design, een bruisend nachtleven en grote winkels. De stad blijft echter haar knusse karakter behouden dankzij de kleurrijke huisjes en de schattige pleinen. Het beroemde symbool van Kopenhagen is de Kleine Zeemeermin, geïnspireerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Dit beeldje staat in het water aan de Nyhavn, een ware toeristische trekpleister. Aan deze haven vindt u allerlei bars, restaurants en terrassen. In Kopenhagen is de geschiedenisliefhebber op zijn plek. Er staan namelijk diverse monumentale 17e-eeuwse panden en er zijn vier kastelen in het centrum van de stad, zoals Kastellet, een vestingwerk met een groot park waar het heerlijk wandelen is. Ook bezit Kopenhagen historische bruggen, met name in de wijk Østerbro.
Te doen
Als u door Kopenhagen loopt, kies dan voor een route door de Vrijstad Christiania die door hippies in beslag is genomen. U kijkt uw ogen uit bij het zien van de bijzondere kraakpanden! De musea in de Deense hoofdstad zijn eveneens de moeite waard. Bijvoorbeeld het Kopenhagenmuseum, waarin de stadsgeschiedenis teruggaat tot de 12e eeuw, het Deens Rijksmuseum voor de Kunst of de musea met moderne kunst. Bezoek voor de afwisseling de Carlsbergbrouwerij. De in 1847 opgerichte brouwerij is de place to be voor een heerlijk biertje. Daarnaast is het amusementspark Tivoli een aanrader. Of bezoek het oudste pretpark ter wereld! Dyrehavsbakken ligt in het bos aan de rand van de Deense hoofdstad. Hier vermaakt jong en oud zich in de tientallen attracties.
Klimaat
De hoofdstad van Denemarken heeft een zeeklimaat dat lijkt op dat van Nederland. Door de invloed van het Atlantische lagedrukgebied door de Atlantische Golfstroom is het weer erg veranderlijk en onstabiel. Neerslag valt het hele jaar door, met een maximum in de periode juni - augustus. In de winter zijn temperaturen rond het vriespunt heel normaal en sneeuw valt er regelmatig. De grootste kans op goed weer heeft u in de periode mei - oktober, dus boek voor die tijd uw vlucht!
Over de luchthaven
Kopenhagen is de bezitter van de grootste luchthaven van Scandinavië: Copenhagen Airport (airportcode CPH), gelegen op het eiland Amager. Met de metro bent u binnen 15 minuten op het centrale plein Kongens Nytorv en in 12 minuten arriveert u op het Centraal Station met de regionale trein. Een vliegticket naar deze airport wordt ook vaak geboekt voor bestemmingen in het zuiden van Zweden, omdat de trein vanaf de luchthaven in 14 minuten Malmö Centraal Station bereikt via de Sontbrug.
Vliegtickets naar Kopenhagen
Vanaf Keulen
€ 36
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 51
Vanaf Eindhoven
€ 65
Vanaf Eindhoven
€ 68
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 74
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 75
Vanaf Brussel
€ 81
Vanaf Brussel
€ 82
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL