Vlieg naar Athene

Of u nu de Akropolis wilt beklimmen, de opgravingen van de Griekse beschaving graag bewondert of de authentieke smaak van gyros wilt proeven, in Athene kan het allemaal! Kijk op Chaser.nl voor het vliegticket dat het beste op uw wensen aansluit.
Algemene informatie
Athene is de hoofdstad van Griekenland. De stad heeft zo'n 655.800 inwoners en een oppervlakte van 38,96 km². Athene is het politieke, culturele en economische centrum van het land. In het oude Athene werd de politieke en culturele basis gelegd voor de westerse beschaving.
Bezienswaardigheden
Athene doet u wegdromen bij het zien van alle bouwwerken en opgravingen uit het Oude Athene. De toeristische trekpleister van Athene is de Akropolis, de tempelberg waar het Parthenon is gevestigd. Behalve verschillende tempels vindt u hier ook het Akropolismuseum. Het plein Syntágmatos is een belangrijke plek van van de stad. Hier ligt het parlementsgebouw aan, net als allerlei ministeries en ambassades. Ook het presidentieel paleis ligt er in de buurt waar u zeker moet gaan kijken als de wisseling van de wacht plaatsvindt. Ook kunt u het oude Olympisch Stadion bekijken dat in 1896 in gebruik genomen werd ten tijde van de eerste moderne spelen.
Te doen
Trek een dag of dagdeel uit om lekker te ontspannen in de Nationale Tuin van Athene. Allerlei soorten palmbomen, pleintjes en veldjes met bankjes halen u even weg uit de drukte van de stad. Een andere plek om heerlijk te relaxen is het strand van Athene, waar u een duik kunt nemen in de golven van de Adriatische Zee. Voor souvenirs bent u op de vlooienmarkt van Monastiráki aan het juiste adres. Er zijn in de Griekse hoofdstad ook verschillende musea die een bezoek waard zijn. Opgravingen in het Nationaal Archeologisch Museum geven u een duidelijk beeld van de oude stad. Interessant is ook de Agora van Athene waar een van de best bewaarde Griekse tempels staan. Aan het einde van de dag is de oude volksbuurt Pláka echt een aanrader om te bezoeken. Hier vindt u kleine straatjes met gezellige terrasjes waar u de authentieke gyros, baklava en souvlaki kunt proeven, met uitzicht op de Akropolis.
Klimaat
In Athene heerst een steppeklimaat met hete en droge zomers in juli en augustus. In de winter dalen de temperaturen tot ver onder het vriespunt en valt er veel sneeuw. De beste tijd voor een reis naar de Griekse hoofdstad is van april tot en met juni, dan is het weer aangenaam om de stad te bekijken.
Over de luchthaven
De belangrijkste luchthaven van Athene is Athens International Airport, gebouwd in 2001. Verschillende goedkope airlines bieden vluchten aan naar de stad, zoals Transavia, KLM en Vueling. De luchthaven ligt op 27 km afstand van het stadcentrum. U bereikt de binnenstad met de metro (blauwe lijn) binnen drie kwartier.
Vliegtickets naar Athene
Vanaf Brussel
€ 52
Vanaf Eindhoven
€ 80
Vanaf Eindhoven
€ 82
Vanaf Eindhoven
€ 86
Vanaf Keulen
€ 90
Vanaf Brussel
€ 96
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 101
Vanaf Keulen
€ 109
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Griekenland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL