Vlieg naar Heraklion, Kreta

Gaat u voor de ontspanning op het strand of zoekt u de uitdaging op in de 16 km lange Samariakloof? Kreta is een bestemming die u een geweldige vakantie bezorgt. Met heerlijke zandstranden, een groene natuur, archeologische opgravingen en een groot aanbod van nachtclubs heeft Kreta voor elke toerist wat wils. Chaser.nl maakt de keuze voor een vliegticket naar Kreta nog gemakkelijker: binnen een paar seconden vindt Chaser.nl de beste deals die voldoen aan uw reiswensen
Algemene informatie
Kreta is met een oppervlakte van 8.336 km² het grootste van alle Griekse eilanden en er wonen 621.000 Kretenzers. Kreta ligt in de Egeïsche Zee, op de grens met de Libische Zee. Het eiland kent een rijke geschiedenis waarin onder andere de Romeinen, de Arabieren, de Venetianen en de Ottomanen in voorkomen. Momenteel is Kreta dankzij het toerisme en de bloeiende landbouwsector een van de welvarendste gebieden van Griekenland. De hoofdstad van Kreta is Heraklion. Bij deze plaats ligt de luchthaven waarnaar u vliegt als u een reis boekt naar het eiland.
Bezienswaardigheden
Op Kreta bekijkt u de overblijfselen van het paleis van Knossos. Muren, trappen, pilaren en aardewerk herinneren aan de Minoïsche beschaving van 2000 v.C. Een andere bezienswaardigheid is het eiland Spinalonga, vlak voor de kust van Kreta gelegen. Hier werden vroeger de leprapatiënten geïsoleerd van de bevolking. Nu kunt u het eiland rondwandelen en zien hoe er in de leprozerie werd geleefd. Bovendien is het uitzicht adembenemend.
Zon, zee en strand
De meeste stranden van Kreta bevinden zich in het noorden, terwijl de zuidkust rotsachtig is. De stranden zijn enorm populair om op te zonnen en in de zee kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen. Het strand van Vai, dat verscholen ligt achter dadelpalmen, is een unieke locatie om van de zon te genieten. In kustplaatsen als Chersonissos en Malia kunt u niet alleen genieten van de zon, maar 's avonds ook een van de levendige clubs bezoeken. Veel jonge toeristen komen naar deze populaire badplaatsen om de nachten door te brengen in een van de vele discotheken waar dj's hun nieuwste platen laten horen.
Te doen
De flora van Kreta is zeer veelzijdig en een lust voor elke natuurliefhebber. Er groeien duizenden plant- en bloemsoorten, waarvan vele alleen op Kreta voorkomen. Een uniek natuurelement van het eiland is de Lassithihoogvlakte. Omringd door bergen ligt dit vlakke plateau van maar liefst 25 km². De karakteristieke windmolentjes typeren het landschap. Vergeet geen stevige wandelschoenen mee te nemen, want uw vakantie op Kreta is niet compleet zonder de tocht door de 16 km lange Samariakloof! U voelt u één met de natuur als u langs de 500 m hoge rotswanden afdaalt en het uitzicht in u opneemt.
Klimaat
Kreta heeft een Middellands zeeklimaat met hete, droge zomers en milde winters met veel neerslag. De zomertemperaturen hebben een gemiddelde temperatuur van 30 graden, maar het kan ook gemakkelijk 40 graden worden. Al in maart ligt de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden en november kent dezelfde temperatuur. Het is wel raadzaam om Kreta hartje zomer te vermijden, aangezien het dan vaak te warm is om een activiteit in de natuur te ondernemen. Dankzij de ligging in zee waait het haast altijd op Kreta, en dat biedt aangename verkoeling.
Over de luchthaven
Kreta kent twee luchthavens. Het vliegveld van Heraklion (airportcode HER) wordt het drukst bezocht. Transavia, Vueling, Corendon en Arkefly vliegen vanuit Nederlandse luchthavens naar deze bestemming. Het vliegveld van Chania (CHQ) wordt met name gebruikt voor militaire doeleinden en is een stuk kleiner. Naar deze airport worden er vanuit Nederland ook enkele tickets aangeboden, o.a. door KLM en Transavia.
Vliegtickets naar Heraklion
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 99
Vanaf Brussel
€ 105
Vanaf Brussel
€ 108
Vanaf Brussel
€ 118
Vanaf Brussel
€ 131
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 133
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 143
Vanaf Brussel
€ 145
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Griekenland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL