Vlieg naar Hongarije

Overweegt u Hongarije als vakantiebestemming? Een goede keuze! Van groene bergen, vulkanen en uitgestrekte meren tot aan belangrijke cultuursteden en historische burchten; u heeft gegarandeerd een afwisselende vakantie. Door het vliegtuig te pakken, zet u al binnen twee uur voet aan wal in dit mooie land! Ga naar Chaser.nl om een zo voordelig mogelijk ticket te boeken.
Algemene informatie
Hongarije is een land in Centraal-Europa van 93.027 km². Er wonen bijna 10 miljoen mensen. De rivier de Donau stroomt van noord naar zuid door het land, dat in te delen is in vier regio's: Transdanubië, de Grote Hongaarse Laagvlakte, Noord-Hongarije met tal van thermale baden en historische plaatsen, en Centraal-Hongarije waar de hoofdstad Budapest in ligt.
Hoogtepunten
Budapest, de hoofdstad, is een hoogtepunt die u niet mag missen. De bruggen over de Donau, het parlementsgebouw en de indrukwekkende musea zijn dé ingrediënten voor een culturele stedentrip. Ook Eger is een populaire bestemming in Hongarije. Deze historische stad heeft een schitterende burcht, diverse thermale baden en de lekkerste rode wijn van het land. Qua natuur heeft Hongarije van alles te bieden, zoals het Balatonmeer met tal van recreatiemogelijkheden bij de zomerhoofdstad Siófok. Het steppemeer Neusiedler Meer en de pittoreske dorpjes in de Donauknie mag u evenmin overslaan. Waar u in Hongarije ook vertoeft, overal proeft u de authentieke goulash en de heerlijke dobostaart van biscuit, chocolade, karamel en hazelnoten.
Klimaat
Hongarije heeft een gematigd landklimaat. Vanwege het landschap dat uit bergen en laagvlaktes bestaat variëren de temperaturen sterk. De Grote Laagvlakte bijvoorbeeld kent een landklimaat met extreme temperaturen. In het Transdanubisch Middelgebergte en het Noordelijke Middelgebergte heerst een subalpine klimaat. Doordat Hongarije in de regenschaduw ligt van de Alpen, valt er weinig neerslag. In de winter is sneeuwval echter geen uitzondering en de gemiddelde temperatuur ligt dan rond het vriespunt. In de zomer loopt dit op tot een graad of 20, perfect voor een stedentripje of tocht door de natuur.
Vliegen naar Hongarije
De luchthaven van Boedapest IS de meest voor de hand liggende aankomstplaats. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die tegen zeer lage tarieven vliegtickets naar deze plaats aanbieden. Prijsvechters zoals Ryanair en Wizz Air vliegen vanaf Eindhoven, Swiss en KLM vanaf Schiphol.
Populaire bestemmingen
De Hongaarse hoofdstad is een verrassend leuke bestemming voor een stedentrip! De Donau met haar bruggen zorgt voor een en al romantiek, het parlementsgebouw en de indrukwekkende musea dragen bij aan uw portie cultuur. Natuurlijk mag een klassiek concert in de avonduren niet op uw lijstje ontbreken!
Goedkoopste vliegtickets Hongarije
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL