Vlieg naar Budapest

Budapest wordt ook wel de Parel van het Oosten genoemd door haar prachtige bruggen over de Donau. de Burchtheuvel en imposante paleizen. Wissel sightseeing af met ontspanning in een thermaalbad of met een lekker gebakje op een van de terrassen. Naar goedkope vliegtickets hoeft u niet lang te zoeken, want de website Chaser.nl vergelijkt snel alle aanbieders. Zo wordt uw reisje nog goedkoper en leuker!
Algemene informatie
Budapest is de hoofdstad van Hongarije en er wonen ruim 1,7 miljoen Hongaren, wat neerkomt op bijna 20% van de totale bevolking van het land. Aanvankelijk bestond de stad uit twee aparte gebieden: Boeda en Pest. Later zijn deze samengevoegd tot het geheel Budapest waardoor de stad nu een oppervlakte heeft van 525,16 km².
Bezienswaardigheden
Alleen al het nationale parlementsgebouw is al een bezoek aan Budapest waard. Dit immense, neogotische bouwwerk aan de Donau met de grote koepel en honderden torentjes is van alle kanten te bewonderen. Met een rondleiding krijgt u ook al het moois van binnen te zien, zoals de Hongaarse kroonjuwelen. De Sint Stefanus Basiliek heeft een imposant interieur met als bizar hoogtepunt de tentoongestelde rechterhand van de eerste Hongaarse koning. Het paleizencomplex waar de Hongaarse koningen zetelden is nu ook nog te bezoeken. Trek er gerust een dag voor uit, want op de burchtheuvel treft u naast de paleizen maar liefst zes musea en drie kerken aan. Bovendien is Hongarije de bezitter van de grootste synagoge van Europa, gelegen in het Joodse district. Kenmerkend voor de stad zijn de elf bruggen met elk een unieke bouwstijl. En hoe kunt u deze beter bewonderen dan vanaf het water? Vaar daarom mee op een van de rondvaartboten over de Donau.
Te doen
Hongarije is een echte cultuurstad. Diverse musea vertellen u over het roerige verleden van de stad en het land. Het Terreurmuseum zal u bijvoorbeeld niet onberoerd laten. Op indringende wijze worden de extreme regimes die Hongarije heeft gekend uitgebeeld. Meer over de geschiedenis van Hongarije komt u te weten in het Magyar Nemzeti Múzeum. Van luchtiger aard zijn de vele winkelstraten en boulevards waar u hippe kleding, maar ook typische Hongaarse snuisterijen op de kop tikt. Bijvoorbeeld Nagykörút, de grote boulevard, en in de winkelcentra Árkád, Duna Plaze en Mammut zult u zeker slagen. Ook de concertzaal moet u zeker niet overslaan. De Hongaarse stad is namelijk dé stad van de klassieke muziek. Tegen lage prijzen beleeft u een avondje uit waar uw zintuigen worden gestreeld. Voor de ultieme ontspanning bezoekt u een van de thermale baden, waar u een baantje kunt trekken tussen de Hongaren of een stevige massage ondergaat.
Klimaat
Hongarije heeft een gematigd landklimaat en zit in het overgangsgebied tussen het zeeklimaat vanuit de Atlantische Oceaan, het landklimaat van Transdanubia en het bijna mediterrane klimaat in het zuiden. De gemiddelde zomertemperatuur ligt rond de 23 graden. De neerslag is over het hele jaar verspreid. De beste reistijd voor Budapest is die van mei tot en met oktober. In het midden van de zomer kan het echter te warm zijn voor een intensieve citytrip, dus het is raadzaam om in het voor- of naseizoen de stad te bezoeken.
Over de luchthaven
Budapest wordt door verschillende luchthavens bediend. De hoofdluchthaven is Budapest Liszt Ferenc International Airport (airportcode BUD), 16 km verwijderd van het centrum dat u in 25 minuten bereikt per trein. Goedkope vliegtickets naar de stad vindt u bij Ryanair en Wizz vanuit Eindhoven. Voor tickets vanaf Schiphol kunt u terecht bij KLM of Transavia. Alternatieve luchthavens vanwaar Budapest eveneens goed te bereiken is, zijn die van Debrecen, Sármellék, Gyõr-Pér en Pécs-Pogány. Deze vliegvelden liggen op drie uur reizen van de stad. U kunt daarbij gebruikmaken van de trein of de bus.
Vliegtickets naar Budapest
Vanaf Brussel
€ 23
Vanaf Brussel
€ 28
Vanaf Eindhoven
€ 43
Vanaf Keulen
€ 58
Vanaf Dortmund
€ 62
Vanaf Eindhoven
€ 67
Vanaf Keulen
€ 69
Vanaf Brussel
€ 72
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL