Vlieg naar Israël

Een rondreis langs Jeruzalem, de Dode Zee, de historische stad Akko, om te eindigen aan de stranden van Eilat. Een reis naar Israël levert u een vakantie vol afwisseling op! Chaser.nl helpt u graag aan goedkope vluchten om dit schitterende land te ontdekken. Kijk daarom snel op Chaser.nl en vlieg zo goedkoop mogelijk naar Israël!
Algemene informatie
Israël is een land in het Midden-Oosten en vormt vanwege de ligging aan de Middellandse Zee en de Rode Zee de brug tussen Azië, Europa en Afrika. Israël heeft een oppervlakte van 22.145 km² en een inwoneraantal van 7,3 miljoen. De hoofdstad is Jeruzalem. Zowel de joden, de christenen als de moslims beschouwen Israël, op grond van hun geschriften, als het Heilige Land.
Hoogtepunten
Israël leent zich uitstekend voor een rondreis dankzij de kleine oppervlakte en het diverse landschap. Vanwege de korte afstanden is het goed mogelijk om in een vakantie alle hoogtepunten van het land te ontdekken. Maar aan de hoofdstad, Jeruzalem, moet u zeker een volle dag spenderen. Hier loopt u de kruisweg van Jezus, de Via Dolorosa, en ziet u ontzettend veel kerken en moskeeën. Ontvlucht de toeristendrukte en trek naar het meer van Galilea of de historische stad Akko. Snorkel in Coral Reserve, maak een jeepsafari, of bestijg een kameel. Wandelaars zullen genieten van Ein Avdat, een steile canyon in de Negevwoestijn. Meer groen vindt u in een van de natuurparken van Israël. Wist u dat u ook voor een strandvakantie goed kunt toeven in Israël? De Golf van Eilat is enorm in trek vanwege de stranden en de prachtige onderwaterwereld. En natuurlijk moet u ervaren hebben hoe het is om te blijven drijven in de Dode Zee!
Klimaat
In Israël heerst het Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers heet en droog zijn, en de winters zacht met veel neerslag. De meeste regen valt in de kustgebieden, waar de temperaturen ook het mildst zijn. In het zuiden is het warmer. De beste periode om een reis naar dit prachtige land te maken is in het voorjaar of het najaar.
Vliegen naar Israël
In ongeveer vier uur tijd vliegt u naar Israël vanaf Amsterdam aangeboden door KLM, EL AL, ArkeFly en Vueling. De hoofdluchthaven van het land is Ben-Gurion International Airport (airportcode TLV), gelegen op 12 km afstand van Tel Aviv en 40 km van Jeruzalem. Ook is het mogelijk om te vliegen naar de luchthaven van de kustplaats Eilat: Ovda International Airport (VDA), zo'n 60 km van Eilat verwijderd.
Populaire bestemmingen
In Tel Aviv gaat het leven 24 uur per dag door! Deze hippe stad bezit wereldberoemde nachtclubs, musea, groene parken en uitgestrekte stranden waar de zon u verwent. De oude stadswijk Jaffa brengt u bovendien terug in de geschiedenis van Tel Aviv. De stad laat u kennismaken met het moderne heden en historische verleden van Israël!
Goedkoopste vliegtickets Israël
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL