Vlieg naar Tel Aviv

Of u nu gaat voor de zandstranden, de hippe discotheken of de historische stadswijken met de oude haven, in Tel Aviv kijkt u uw ogen uit! U belandt in de bruisendste stad van het Midden-Oosten en zult versteld staan van de moderne en levendige sfeer. Over een vliegticket naar Tel Aviv hoeft u niet lang na te denken, want Chaser.nl vergelijkt alle luchtvaartmaatschappijen. U ziet direct waar u het voordeligst uit bent.
Algemene informatie
Na Jeruzalem is Tel Aviv de populairste stad van Israël. Gelegen aan de mediterrane kustlijn heeft de stad een oppervlakte van 52 km2. Er wonen 404.400 mensen. Tel Aviv staat bekend als de stad die nooit slaapt. Deze naam is te danken aan de levendigheid in de cafés, op de stranden, in de winkelcentra, parken en dankzij de economische groei.
Bezienswaardigheden
In Tel Aviv beleeft u de leukste stapavonden. Behalve het grote aantal bars, discotheken en clubs bezit de stad diverse musea en historische bezienswaardigheden. Een wandeling langs de hoogtepunten is dan ook echt een aanrader. Bezoek het Eretz Israël Museum, bekend om de grote collectie archeologische en historische vondsten uit het gebied. In het museum Beth Hatefutsoth leert u alles over de diaspora, de tijd van de Joodse ballingschap. Een must-see is de oude wijk Jaffa met een van de oudste havens ter wereld. In de buurt ligt een vlooienmarkt waar u souvenirs voor de achterblijvers kunt kopen. Heel Tel Aviv overziet u vanaf 200 m hoogte in Azriely Lookout. Loop naar het grootste plein van Israël: Rabin Square, en loop over de Rothschild Boulevard, die met Bauhausarchitectuur de mooiste straat is van Tel Aviv.
Te doen
Zeker een goede reden om een reis naar Tel Aviv te boeken is om de zandstranden te kunnen bewonderen. In combinatie met de mooie zee, boulevards en strandtenten ideaal voor een zonvakantie. Ook heeft Tel Aviv heerlijke parken om te ontspannen, zoals Hayarkon Park waar jaarlijks maar liefst 16 miljoen mensen op afkomen. De avonden in Tel Aviv brengen de feestgangers door in een van de cafés of discotheken. De grootste clubs liggen aan de haven, zoals TLV club waar internationaal bekende dj's hun platen draaien. Ook het Yad Harutsimgebied is populair om goed te kunnen stappen. Degenen die de avond graag in een rustiger sfeer doorbrengen, kunnen terecht in een van de wijnbars die u graag verwelkomen.
Klimaat
Tel Aviv heeft een mediterraan klimaat met een vochtige, hete zomer, een onvoorspelbare lente en herfst en een koude, regenachtige winter. Door de oceaanwind is de vochtigheidsgraad het hele jaar door hoog. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 27 graden. In de lente komen echter de meeste hittegolven voor, met temperaturen die gemakkelijk oplopen tot 35 graden. Het is nagenoeg altijd zonnig in Tel Aviv.
Over de luchthaven
Als u naar Tel Aviv vliegt, dan komt u aan op de luchthaven Ben Gurion International Airport (airportcode TLV), op 12 km afstand van de stad gelegen. Vanaf de luchthaven bereikt u Tel Aviv in 20 minuten met de trein. Dit vliegveld is al meerdere keren bestempeld als de beste luchthaven van het Midden-Oosten. Vanaf Amsterdam bieden KLM, ArkeFly en Vueling tickets aan naar dit vliegveld.
Vliegtickets naar Tel Aviv
Vanaf Brussel
€ 77
Vanaf Brussel
€ 92
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 101
Vanaf Eindhoven
€ 104
Vanaf Eindhoven
€ 106
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 112
Vanaf Keulen
€ 117
Vanaf Dortmund
€ 122
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL