Vlieg naar Noorwegen

Wat ziet u voor u als u aan Noorwegen denkt? De grote fjorden, de bossen vol rendieren of cultuursteden zoals Oslo? Of betekent een reis naar Noorwegen voor u een trip naar de Noordkaap om de mystieke sfeer van het noorderlicht te kunnen ervaren? Hoe het ook zij, Chaser.nl helpt u voor elke bestemming bij het vinden van voordelige tickets.
Algemene informatie
Noorwegen is een land in Scandinavië en heeft een oppervlakte van 385.155 km² en een kustlijn van maar liefst 25.000 km. Er wonen slechts 5 miljoen mensen; Noorwegen is dus heel dunbevolkt. Het land bestaat voor het grootste gedeelte uit diepe bossen, meren, immense fjorden en gletsjers. Tot Noorwegen behoren ook de eilandengroep Spitsbergen en de eilanden Jan Mayen en Bouvet. De hoofdstad is Oslo. De meeste vluchten naar het land worden naar de luchthaven van deze stad geboekt.
Hoogtepunten
Als u naar Noorwegen gaat, dan moet u wel een natuurliefhebber zijn. De grote fjorden zoals de Sognefjord, Hardangerfjord en de Oslofjord zijn prachtig, en nog bekender zijn de Geirangerfjord en de Naeroyfjord. Na een boottocht langs deze natuurwonderen is een wandeltocht over de gletsjers een nieuwe uitdaging, of kies ervoor om te hiken door het Scandinavisch Hoogland. Een grote toeristentrekker is natuurlijk de Noordkaap waar u de middernachtzon ziet en soms zelfs het mystieke noorderlicht. Wilt u ook wat cultuur in uw vakantie inplannen? Trek dan een paar dagen uit voor Oslo waar u alles leert over de Vikingen. Historische bezienswaardigheden mogen natuurlijk ook niet op uw lijstje ontbreken. Wat dacht u van de Staafkerken en de middeleeuwse haven van Bergen?
Klimaat
Het klimaat van Noorwegen staat bekend als een mild zeeklimaat dat iets koeler is dan dat van Nederland. Het wordt sterk beïnvloed door de warme Golfstroom en de ligging aan Atlantische Oceaan. In het noorden van Noorwegen heerst een toendraklimaat. De neerslaghoeveelheid is afhankelijk van de ligging: in de westelijke fjorden valt er meer dan 4000 mm, terwijl dit nog geen 600 mm is in de schaduw van de bergen.
Vliegen naar Noorwegen
Een reis naar dit noordelijke land is de beste optie om dit schitterende deel van Scandinavië te verkennen. Behalve dat vliegen de snelste manier is, is het ook de goedkoopste vervoersoptie. Vanaf Amsterdam kunt u vliegen naar de hoofdstad Oslo, maar ook naar Trondheim, Haugesund, Stavanger, Tromso, Roervik of Bodo.
Populaire bestemmingen
Maak kennis met de hoofdstad van Noorwegen! Een citytrip naar deze stad betekent uitgebreid shoppen in de Karl Johans Gate, museumhoppen en alles leren over de Vikingen en de beroemde schilder Edvard Munch en natuurlijk rendieren spotten in de bosrijke omgeving van Oslo!
Goedkoopste vliegtickets Noorwegen
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL