Vlieg naar Oslo

Voor fantastische tochten door de bergen, talloze musea en een pittoreske hoofdstraat bent u in Oslo aan het juiste adres. Als u kiest voor een reis naar Oslo, dan kiest voor een ontdekkingsreis naar Scandinavië! De welvarende stad met de ruime natuur staat garant voor een ontspannen vakantie. Wilt u graag zo goedkoop mogelijk uit zijn wat betreft uw vervoer? Kijk dan op Chaser.nl, die onafhankelijk alle aanbieders van vliegtickets vanaf elke luchthaven doorzoekt.
Algemene informatie
Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en is tevens een provincie die even groot is, namelijk 454 km². Oslo ligt met 600.000 inwoners aan de Oslofjord en wordt omringd door dicht beboste heuvels en bergen. Oslo bezit meer dan veertig eilanden en 300 meren. De stad heeft hierdoor en door de dunne bevolkingsdichtheid een erg open, groen karakter. Tot 1924 heette de stad Christiana, naar de Deense koning Christiaan IV.
Bezienswaardigheden
Oslo heeft de toerist veel te bieden, te beginnen bij het Akershus. Dit fort werd in de 13e eeuw gebouwd tegen invallen van buitenaf. Nu is het een museum dat zeer de moeite waard is. De hoofdstraat van Oslo is de Karl Johans Gate, die in een bijna rechte lijn loopt van het koninklijk paleis naar het treinstation. Alle grote merken zijn hier gevestigd, dus dat betekent: shoppen! Als u uitgewinkeld bent, loop dan door naar het Slottet. Dit is de woning van de huidige Noorse koning. Maak ook een uitstapje naar de Holmenkollen. Deze berg doet al sinds de 19e eeuw dienst als skischans. Het schansspringen is een spektakel om te zien!
Te doen
Parken zijn er in Oslo genoeg te vinden. Het Vigelandpark is gratis te bezoeken en staat vol mooie beelden. De ongerepte natuur ontdekt u rondom Oslo: in de bosrijke gebieden zult u ongetwijfeld rendieren spotten. Bovendien huisvest de Noorse hoofdstad tientallen musea, zoals het Vikingschipmuseum met vele opgravingen en het Norsk Folkemuseum, een fantastisch openluchtmuseum met meer dan 150 houten volkshuisjes die teruggaan tot de 13e eeuw. Bent u een kunstliefhebber? Dan mag u Oslo niet verlaten voordat u de oorspronkelijke versie van De Schreeuw van Edvard Munch heeft bewonderd. Dit schilderij hangt in het Nationaal kunstmuseum.
Klimaat
Het klimaat dat in Oslo heerst, heeft veel overeenkomsten met dat van Nederland: in de zomer wordt het niet erg warm (het is dan wel kouder dan in Nederland). De temperatuur ligt rond de 14 graden. In de winter daalt deze tot onder het vriespunt. De zomer is een uitstekend seizoen om naar Oslo te vliegen, behalve als u voor de wintersport gaat. Er valt namelijk heel veel sneeuw in Oslo, dus als u op de latten wilt staan, is een reis naar Oslo in de winter logischerwijs de beste keuze.
Over de luchthaven
Boekt u een reis naar Oslo, dan komt u aan op Oslo Airport in Gardermoen (airportcode OSL), 40 km ten noorden van de stad. Per hogesnelheidstrein, de Flytoget, bereikt u Oslo vanaf de luchthaven. De reis neemt slechts 20 minuten in beslag en treinen vertrekken om de 10 minuten. Ook naar andere bestemmingen rijden er treinen vanaf de luchthaven.
Vliegtickets naar Oslo
Vanaf Eindhoven
€ 70
Vanaf Brussel
€ 77
Vanaf Brussel
€ 77
Vanaf Brussel
€ 80
Vanaf Eindhoven
€ 87
Vanaf Keulen
€ 88
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 99
Vanaf Dusseldorf
€ 101
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL