Vlieg naar Oostenrijk

Bent u op zoek naar een onvergetelijke vakantie? Ga dan naar Oostenrijk! Of u nu ervoor kiest om 's winters op de latten te staan in Kaprun, of 's zomers te genieten van de alpenweiden van Tirol, Oostenrijk is van alle markten thuis. Natuurlijk is het prettig als uw reis betaalbaar blijft. Kijk daarom op Chaser.nl. Chaser.nl vergelijkt alle vluchten naar Oostenrijk zodat u in één oogopslag ziet bij welke airline of boekingsmaatschappij u de goedkoopste tickets kunt reserveren!
Algemene informatie
Oostenrijk is een land in Centraal-Europa en staat bekend om haar schitterende Alpen die een lust zijn voor wandelaars en wintersporters. De hoogste berg is de Grossglockner. Het land beslaat 83.871 km² en er leven zo'n 8,5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Wenen en de belangrijkste rivieren zijn de Donau en de Inn. Meer info over Oostenrijk vindt u op austria.info.
Hoogtepunten
Driekwart van Oostenrijk bestaat uit Alpen, het favoriete wintersportgebied van velen. St. Anton, Kaprun en Zell am See zijn voorbeelden van gebieden met pistes voor beginners en gevorderden die kunnen skiën, snowboarden of langlaufen. Als de sneeuw in de lente en zomer is gesmolten, verandert het pistelandschap in schitterende wandelgebieden met gletsjers, valleien, bloemenweides, glooiende wijngaarden en zelfs semi-aride steppen. Het onbetwistbare culturele hoogtepunt van Oostenrijk is de hoofdstad Wenen, de stad van de klassieke componisten. Hier ziet u hoe de beroemde Sissi geleefd heeft in de Hofburg. De Vienna State Opera en Slot Schönbrunn zijn andere populaire bezienswaardigheden. Overigens heeft u Oostenrijk pas ten volle ervaren als u de authentieke Wienerschnitzel en de Sachertörte heeft geproefd!
Klimaat
Het klimaat van Oostenrijk wordt sterk beïnvloed door de Alpen en wordt daarom ook een alpenklimaat genoemd. Dit houdt in dat de temperaturen in de winter laag zijn (gemiddeld -10 graden) en de zomers warm met een gemiddelde rond de 25 graden. (Maar hoe hoger u komt, hoe kouder het wordt.) Er valt veel neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw, waarvan het meeste in het westen. Alleen op de Pannonische Vlakte en in de Danubevallei in het zuiden neigt het klimaat naar een landklimaat. Hier kan het in de zomers oplopen tot 35 graden.
Vliegen naar Oostenrijk
Oostenrijk bezit verschillende grote, internationale luchthavens. De hoofdluchthaven van Oostenrijk ligt bij Wenen. Maar u kunt ook een vlucht boeken naar Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz of Salzburg.
Populaire bestemmingen
Voor een klassieke stedentrip kiest u voor Wenen! In de schitterende concertzalen hoort u elke dag de tonen van Mozart, Haydn, Schubert en vele andere grote componisten. Bezoek overdag Slot Schönbrunn, het Hundertwasserhaus, en de Hofburg waar Sissi heeft gewoond. Een stuk Sachertörte heeft u na de rondleiding zeker verdiend!
.
Goedkoopste vliegtickets Oostenrijk
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL