Vlieg naar Wenen

Of u nu het grootse paleis van koningin Sissi wilt bewonderen, een klassiek concert of de beste opera's wilt bijwonen of de honderden bouwstijlen in de stad wilt bewonderen, Wenen zal u hoe dan ook versteld doen staan. Kijk op Chaser.nl die alle aanbieders van vliegtickets naar Wenen vergelijkt.
Algemene informatie
Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. Er wonen 1,7 miljoen mensen en de oppervlakte van de stad bedraagt 414,65 km². Wenen ligt in het noordoosten van Oostenrijk, en ligt aan weerszijden van de rivier de Donau. Wenen wordt de hoofdstad van de muziek genoemd, vanwege de vele componisten die in de stad hebben gewerkt.
Bezienswaardigheden
De beroemdste attractie van Wenen is het Slot Schönbrunn met een schitterende tuin. Dit was de extravagante zomerresidentie van de Habsburgse koningen. In de stad ziet u allerlei schitterende bouwwerken: van barokke en romaanse kerken tot aan gebouwen in stijlen van art nouveau en moderne kunst, waarvan het Hundertwasserhaus een goed voorbeeld is. Wenen is de stad van de muziek, en dat merkt u aan de vele klassieke concerten en bals die worden gegeven en de vele opera- en theatergebouwen, zoals de Wiener Staatsoper en het Burgtheater. Kies er voor om ten minste één avond te genieten van de klassieke klanken gespeeld door een van de uitstekende orkesten of muziekgezelschappen.
Te doen
Er zijn tal van Weense musea die een bezoek waard zijn. In de Hofburg, het paleis waar Sissi gewoond heeft, vindt u de Schatzkammer waar de keizerlijke juwelen van het Habsburgse Rijk zijn te bewonderen. Veel musea zijn gevestigd in het Museumquartier, zoals die gewijd zijn aan moderne en klassieke kunst en aan architectuur. Verder zijn er in Wenen groene stadsparken met bloemperken en monumenten. Het Stadtpark, de Burggarten en de botanische tuinen zijn echte aanraders. Het Donau-eiland in de stad leent zich bovendien voor ontspannende activiteiten. En welke Weense heerlijkheden laat u uw tong strelen: de Wiener Schnitzel of de Sachertorte?
Klimaat
Wenen ligt aan de uitlopers van de Alpen en heeft hoofdzakelijk een vochtig continentaal klimaat met warme zomers (gemiddelde temperatuur rond de 24 graden) en koude winters (gemiddelde temperatuur rond het vriespunt). In de maanden december - maart valt er regelmatig sneeuw. Regen valt gelijkmatig over het jaar. Van mei tot september is de beste tijd om naar Wenen af te reizen; de temperaturen zijn dan aangenaam om de vele bezienswaardigheden te bekijken.
Over de luchthaven
U arriveert op Vienna International Airport (airportcode VIE), die net buiten de stadsgrenzen ligt. Vanaf deze luchthaven bereikt u het op 16 km verderop liggende centrum van Wenen met de S-Bahn. Deze rit duurt 25 minuten en is de goedkoopste en gebruikelijkste manier om in de stad te komen. Er rijden ook verschillende bussen en vaak bieden hotels speciale airporttransfers aan. Dan rijdt er nog de City Aiport Train (CAT) naar het gebied Wien-Mitte.
Vliegtickets naar Wenen
Vanaf Dortmund
€ 20
Vanaf Brussel
€ 20
Vanaf Eindhoven
€ 23
Vanaf Keulen
€ 30
Vanaf Keulen
€ 66
Vanaf Brussel
€ 72
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 84
Vanaf Dusseldorf
€ 88
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL