Vlieg naar Servië

Kies als vakantiebestemming een sprookjesachtig landschap met kastelen en kloosters verborgen tussen de groene bossen en de kalkrotsen... Een vakantie naar Servië brengt u in een prachtig, rustig vakantieland! Wilt u voordelig vliegen naar dit land? Kijk dan op Chaser.nl.
Algemene informatie
Het land Servië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa dat bekend staat als de Balkan. Sinds 2006 is Servië een onafhankelijke staat. Er wonen 7,4 miljoen inwoners en het land heeft een oppervlakte van 77.474 km². De hoofdstad is Belgrado. Servië is omsloten door andere landen op het Balkanschiereiland en grenst niet aan een kustlijn. De rivier de Donau doorkruist het land en hieraan liggen de meeste steden. Aan de Donau monden ook andere rivieren uit, zoals de Sava, de Timis en de Tisa.
Hoogtepunten
Voor een originele citytrip bent u in Belgrado aan het juiste adres. In de omliggende Donauregio bevinden zich tientallen nationale parken waar het heerlijk toeven is in de zomer. In de hoofdstad zelf vindt u een gigantisch fort, eeuwenoude paleizen en veelzijdige winkelstraten. Wist u overigens dat Belgrado een van de beste uitgaanssteden ter wereld is? In de winter verandert Servië in een wintersportparadijs. Bijvoorbeeld Kopaonik is een van de beste skibestemmingen van Europa. Ook zijn er talloze mineraalbaden en spa's in het land te vinden, waar u ontspant tijdens speciale lichaamsbehandelingen. Het landschap van Servië bestaat uit kalkrotsen, bergen en meren. In dit sprookjesachtige landschap bevinden zich tientallen kastelen, forten, middeleeuwse kloosters en pittoreske dorpjes. Fantastisch gebied om te fietsen of te mountainbiken!
Klimaat
Het noorden van Servië heeft met hete, vochtige zomers en koude winters een uitgesproken landklimaat. Het zuiden van Servië neigt meer naar een mediterraan klimaat en is veel droger. De Pannonische vlaktes in het midden van het land zijn de droogste gebieden. Voor culturele tripjes is de periode mei - oktober geschikt om Servië te bezoeken. In de winter valt er veel sneeuw in het zuiden van Servië. Voor een wintersportvakantie in Servië zijn de maanden december - februari de aangewezen tijd om te gaan.
Vliegen naar Servië
De belangrijkste airport van het land is Nikola Tesla Airport, die officieel in het dorp Surcin ligt, maar met name de hoofdstad Belgrado bedient. Ook de luchthaven van Nis is een belangrijke luchthaven van het land. Onder andere Wizz biedt goedkope tickets aan naar deze beide airports.
Populaire bestemmingen
Belgrado is een sprookjesstad! Vanaf het grote Kalemegdanfort heeft u prachtig uitzicht en is het heerlijk toeven in het park. Slenter 's avonds door de Skadalijastraat om het traditionele Belgrado te verkennen onder het genot van live muziek van straatartiesten. En wist u dat u zelfs naar het strand kunt in Belgrado?
Goedkoopste vliegtickets Servië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL