Vlieg naar Belgrado

Belgrado wordt steeds bekender als een geweldige bestemming voor een citytrip. Nog niet ontdekt door de toeristenmassa's, maar wel boordevol cultuur, evenementen en een bruisend nachtleven is deze stad zeker een bezoek waard. Voor de goedkoopste vliegtickets naar Belgrado kijkt u op Chaser.nl. Deze website vergelijkt alle vliegmaatschappijen en aanbieders van vliegtickets, zodat u direct ziet met welke maatschappij u het beste kunt vliegen.
Algemene informatie
Belgrado, in het Servisch 'Beograd' (de witte stad) genoemd, is de hoofdstad van Servië. De stad heeft een oppervlakte van 359,96 km² en 1,16 miljoen inwoners. Belgrado ligt aan de voet van de Pannonische vlakte en de rivieren de Sava en de Donau komen hier bij elkaar.
Bezienswaardigheden
In Belgrado ligt het prachtige Kalemegdanfort, de historische kern van Belgrado. Tussen de fortmuren ligt nu een centraal park waar het heerlijk toeven is. Een schitterend uitzicht vanaf dit fort heeft u over de rivieren en omgeving. Het centrale punt in Belgrado is het Republiekplein waaraan imposante gebouwen als het nationaal theater zijn gevestigd. Hier worden de prachtigste opera's vertoond. Het oude Belgrado ervaart u in de Skadalijastraat. Als de avond valt, luistert u naar livemuziek van allerlei bandjes, terwijl u over de straatkeien wandelt of van een drankje geniet op een van de terrassen. Verder staan er in Belgrado verschillende paleizen, zoals het koninklijke, het nieuwe en het witte paleis. Ook zijn de kathedralen en kerken goed vertegenwoordigd in Belgrado. De tempel van Sint Sava is daarvan de grootste en indrukwekkendste.
Te doen
Belgrado herbergt een aantal waardevolle musea, zoals het Nationaal Museum van Servië en het Militaire Museum waar de overblijfselen van een neergeschoten F-117 te bewonderen zijn. Shoppen in Belgrado kan in de drukke Knez Mihailovastraat, die zowel overdag als 's nachts een en al levendigheid is. Het nachtleven van Belgrado is met een gemoedelijke en veilige sfeer, grote clubs en goedkope dranken een van de beste ter wereld. Wist u overigens dat u ook naar het strand kan in Belgrado? Aan de Savarivier ligt Ada Ciganlija, een eiland met een kunstmatig meer en dito strand van 8 km lang. Een geweldige plek voor duizenden mensen die verkoeling zoeken en willen ontspannen. Op dit eiland zijn er ook tal van sporten te doen, zoals fietsen, skaten en watersporten.
Klimaat
Belgrado ligt in het midden van Servië en heeft dan ook een landklimaat. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 22 graden, hoewel de temperatuur ook gemakkelijk kan oplopen tot boven de 30 graden. In tegenstelling tot de zonnige zomer schijnt de zon in de winter aanzienlijk minder; in de maanden december en januari bedraagt het gemiddelde aantal uren zon zo'n 2 uur per dag.
Over de luchthaven
U arriveert op Belgrade Nikola Tesla Airport (BEG). Er rijdt een bus in drie kwartier naar het 12 km verderop liggende centrum van Belgrado. Een comfortabeler vervoersmiddel is de A1 minibus die via het treinstation naar het stadscentrum rijdt. Vanaf Schiphol vliegen onder meer Lufthansa, Swiss en KLM naar Belgrado.
Vliegtickets naar Belgrado
Vanaf Eindhoven
€ 45
Vanaf Dusseldorf
€ 94
Vanaf Dusseldorf
€ 107
Vanaf Brussel
€ 114
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 133
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 136
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 139
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 139
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL