Vlieg naar Tsjechië

Tsjechië zal u op allerlei gebieden verrassen. De groene bergen met pittoreske kastelen worden in de winter omgetoverd tot sprookjesachtige taferelen die geschikt zijn voor de wintersport. En het hele jaar door kunt u terecht in de schitterende stad Praag voor een onvergetelijke citytrip. Wilt u vliegen naar Tsjechië? Dan is Chaser.nl een uitkomst bij het vinden goedkope deals.
Algemene informatie
Tsjechië is een republiek in Centraal-Europa met ruim 10,2 miljoen inwoners. Tot 1993 vormde Tsjechië met Slowakije het land Tsjecho-Slowakije. Nu is het een zelfstandig land met een oppervlakte van 78.865 km². Tsjechië bestaat uit drie deelregio's: Bohemen, Moravië en Tsjechisch Silezië. Het landschap bestaat uit bergen, zoals het Reuzengebergte, en bossen, zoals het Bohemer Woud. Er ontspringen grote rivieren in Tsjechië, waaronder de Moldau en de Elbe. De hoofdstad van Tsjechië is Praag.
Hoogtepunten
Het absolute hoogtepunt van Tsjechië is de hoofdstad Praag, met haar historische centrum en prachtige architectuur. Ook heeft Tsjechië een ongerepte boslandschap vol verborgen kastelen en pittoreske stadjes. Lednice-Valtice bijvoorbeeld is een cultureel hoogtepunt in de natuur! Tsjechië is niet alleen mooi in de zomer, in de winter genieten minstens zo veel toeristen van het Tsjechische landschap: het Reuzengebergte is prachtig wintersportgebied, evenals Sumava en het Ertsgebergte. Er zijn pistes voor zowel beginners als ervaren skiërs, en après-ski is er voor iedereen.
Klimaat
Tsjechië heeft een continentaal klimaat. In de bergen valt veel neerslag, met name in de winter in de vorm van sneeuw. De sneeuw blijft tot in het voorjaar liggen en de gemiddelde temperatuur ligt net boven het nulpunt. In de zomer kunnen temperaturen gemakkelijk oplopen tot boven de dertig graden, hoewel het in de bergen veel koeler is.
Vliegen naar Tsjechië
Tsjechië bezit verschillende luchthavens die vanuit Nederland goed bereikbaar zijn. Zo kunt u vliegen naar de hoofdstad Praag in het noordwesten, Brno in het zuidoosten en Ostrava in het noordoosten. Onder andere Wizz vliegt goedkoop naar deze luchthavens.
Populaire bestemmingen
Praag, de Gouden Stad, is een van de mooiste bestemmingen voor een romantische citytrip. De oude stad met het astronomisch uurwerk, de Karelsbrug over de Moldau en de beroemde Joodse wijk vormen de hoogtepunten van uw bezoek!
Goedkoopste vliegtickets Tsjechië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL