Vlieg naar Praag

Een bezoek aan Praag is betoverend! Praag loopt over van de historische bezienswaardigheden, honderden torens in verschillende bouwstijlen en prachtige pleinen. Boek nu snel uw vliegticket naar deze overweldigende stad! Kijk op Chaser.nl voor het goedkoopste ticket.
Algemene informatie
Praag is de hoofdstad van Tsjechië en met een oppervlakte van 496 km² tevens de grootste stad van het land. Er wonen 1,3 miljoen mensen. Praag staat internationaal bekend als een van de mooiste steden van Europa en wordt wel de 'Gouden Stad' of de 'stad van de honderd torens' genoemd. En dat is niet zo vreemd, want de stad bezit meer dan 500 torens. De stad is gelegen aan de rivier de Moldau, op verschillende heuvels rond het Moldaudal.
Bezienswaardigheden
Al lopend door de Oude Stad zult u hoogtepunt na hoogtepunt tegenkomen. Het symbool van Praag is het Oudestadsplein met het middeleeuwse astronomisch uurwerk. Over de rivier de Moldau ligt de wereldberoemde Karelsbrug met 16 bogen. Terwijl u deze oversteekt, zult u ongetwijfeld allerlei straatkunstenaars en muzikanten tegenkomen. De bekendste bezienswaardigheid is de burcht van Praag, gelegen op een heuvel aan de Moldau. Op deze burchtheuvel staat ook de Sint-Vituskathedraal, waarvan de torens kenmerkend zijn voor de skyline van Praag. Ga zo vroeg mogelijk op de dag en ontwijk de lange wachtrijen om het schitterende interieur te bewonderen. Het uitzicht over Praag is de beklimming van de heuvel meer dan waard. Praag heeft ook een grote Joodse wijk, Josefov genaamd, waar het indrukwekkende kerkhof ligt met ruim 12.000 grafstenen. Ook de oude synagoge en het geboortehuis van schrijver Franz Kafka zijn een kijkje van binnen waard.
Te doen
Praag is een eldorado voor shopfanaten. In het centrum vindt u juweliers, antiekzaken, modewinkels en parfumerieën. Niet alleen voor kleding van grote merken kunt u in Praag terecht, ook voor het karakteristieke Boheemse kristal. Om bij te komen van het afstruinen van de winkels duikt u een van de koffiehuizen in. Slávie is een bekend koffiehuis waar zowel toeristen als Hongaren graag een drankje doen. Geen koffieliefhebber? Bezoek dan een van de oriëntaalse theehuizen. Uiteraard is Praag ook tal van musea rijk, zoals het Joods museum en het Nationaal Museum waarin veel aandacht besteed is aan de grote componist Antonín Dvorák. En de bierliefhebbers zullen maar moeilijk weg te krijgen zijn bij de brouwerij Staropramen, waar het Tsjechische bier rijkelijk vloeit.
Klimaat
Praag ligt in een gebied dat een overgangsklimaat heeft van een zee- naar een landklimaat. De stad is een van de warmste en droogste plekken van Tsjechië. Doordat Praag in een bekken ligt van een aantal rivieren, is de stad beschut tegen wind en regen. De temperaturen lopen uit in extremen. In de zomer wordt het gemakkelijk 35 graden, terwijl het in de winter -20 graden kan worden. 's Winters sneeuwt het regelmatig en ligt de gemiddelde temperatuur net boven nul graden. Het voor- en najaar zijn de geschiktste seizoenen om een bezoek te brengen aan Praag.
Over de luchthaven
U vliegt naar Prague-Ruzyně Airport (airportcode PRG) die 10 km verwijderd is van het stadscentrum. U bereikt het hart van Praag gemakkelijk met een van de buslijnen die u naar een metrostation brengen. Vandaar neemt u de metro richting het centrum. Er gaat ook een rechtstreekse bus naar het centrum die er ruim drie kwartier over doet. Vanuit Nederland vliegen onder andere Easyjet en Wizz op Prague-Ruzyně.
Vliegtickets naar Praag
Vanaf Brussel
€ 34
Vanaf Dusseldorf
€ 49
Vanaf Eindhoven
€ 63
Vanaf Brussel
€ 68
Vanaf Keulen
€ 73
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 73
Vanaf Eindhoven
€ 76
Vanaf Keulen
€ 87
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL