Vlieg naar het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk kennen we als het land van de Big Ben, de pond, Stonehenge, links rijden en de kastelen in het groene landschap. Wat spreekt u het meeste aan? Misschien is dat de wereldstad Londen die tal van musea, parken en grote pleinen bezit. Of prefereert u de rust in de glooiende heuvels en de rotsachtige kliffen van Cornwall? Misschien kiest u er liever voor om historische plaatsen als Bath te bezoeken. Kijk voor goedkope vliegtickets op Chaser.nl en ontdek dit land dat rijk is aan natuur en cultuur!
Algemene informatie
Het Verenigd Koninkrijk omvat de gebieden Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De eerste drie worden Groot-Brittannië genoemd. In het Verenigd Koninkrijk leven 62,3 miljoen mensen en het land heeft een oppervlakte van 243.610 km². Hieronder valt ook een aantal eilanden. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is Londen.
Hoogtepunten
Londen is hoogtepunt die u niet mag missen. In deze stad zijn tal van bezienswaardigheden en grote musea te bewonderen. De pleinen, straten en gebouwen geven de stad een wereldse uitstraling. Andere hoogtepunten zijn de historische steden Edinburgh, Oxford en Cambridge, de typische Engelse plaatsen Manchester, Bristol en Liverpool en de stranden en kusten van Torquay, Blackpool en Cornwall. Verder staat het Verenigd Koninkrijk erom bekend een prachtige natuur te bezitten, van glooiende heuvels, dichte bossen en ruige kliffen. U zult versteld zijn van het aantal kastelen dat u ziet, alsof u in een sprookje terechtkomt.
Klimaat
Het klimaat van het Verenigd Koninkrijk is over het algemeen gematigd, met veel neerslag het gehele jaar door. De zuidwestenwind brengt veel buien met zich mee vanaf de Atlantische Oceaan. De Golfstroom beïnvloedt het klimaat sterk en zorgt voor milde winters en zomers. Heftige sneeuwbuien komen voor in de winter en vroege lente, met name in het hoogland. De beste tijd om naar het Verenigd Koninkrijk af te reizen is in de periode mei tot en met september. Dan is er de meeste kans op zon en zijn de temperaturen prima om een actieve vakantie te ondernemen.
Eten en drinken
Typerend voor de Britse cultuur zijn de pubs. In deze cafés drinkt u de Engelse bieren, maar is het ook mogelijk om eenvoudige doch heerlijke maaltijden te proeven, bijvoorbeeld fish and chips. Ontbijten op z'n Engels is het proberen waard: bacon and eggs zullen een goede bodem leggen voor een flinke tocht door het Engelse of Schotse landschap. Geliefd onder de Britten en toeristen zijn de afternoon teas. Deze worden geserveerd in restaurants en hotels. Een rijke variatie aan sandwiches, scones en taartjes is een lust voor zowel het oog als de smaakpapillen.
Vliegen naar Verenigd Koninkrijk
De grote steden in het Verenigd Koninkrijk bezitten bijna allemaal een luchthaven. De grootste luchthavens zijn Londen Heathrow, Londen Gatwick en Londen Stansted. De meeste vluchten worden naar deze vliegvelden geboekt. Andere internationale luchthavens zijn East Midlands bij Nottingham, Robin Hood Airport bij Doncaster en Manchester Airport. Onder andere airlines zoals easyJet en Ryanair vliegen goedkoop op deze luchthavens.
Populaire bestemmingen
Londen is perfect voor een stedentripje waarbij u niet te lang hoeft te reizen. Deze bruisende stad bezit zoveel moois dat u er zich geen moment zal vervelen: de Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace, National Gallery, London Eye, talloze parken... U kijkt uw ogen uit!
Goedkoopste vliegtickets Verenigd Koninkrijk
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL