Vlieg naar Londen

Een fantastische bestemming voor een stedentripje zonder ver te hoeven reizen, dat is Londen. Londen is een stad van wereldklasse en goedkope vliegtickets zijn bij veel airlines te boeken. Kortom, boek snel uw vliegticket met behulp van Chaser.nl en geniet van de Big Ben, de Houses of Parliament, de musea, parken en grote pleinen.
Algemene informatie
Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De stad heeft de meeste inwoners van alle steden in de Europese Unie, maar liefst 7,5 miljoen. De oppervlakte van Londen beslaat 1.577,3 km². Londen is een heel belangrijke stad op politiek, economisch en cultureel gebied, zowel voor het Verenigd Koninkrijk zelf als voor Europa. Door de stad stroomt de rivier de Theems. Verschillende bruggen zoals de Tower Bridge verbinden de oevers met elkaar.
Bezienswaardigheden
Londen is een echte wereldstad. De historische bezienswaardigheden zijn fantastische om te bezichtigen. Vier daarvan staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit zijn de Tower of Londen, Greenwich, de Kew Gardens en het Westminstercomplex. De Tower heeft dienst gedaan als onder andere paleis, fort, gevangenis en executieplaats. Neem een kijkje in de gebouwen en u zult veel nieuwe kennis opdoen over de Londense geschiedenis. Neem dan gelijk ook de tijd om de Theems over te steken via de nabijgelegen Tower Bridge. Prachtig is ook het Palace of Westminster, dat 's avonds schitterend verlicht wordt. De wereldberoemde Big Ben is hier een onderdeel van. Behalve historische architectuur bezit Londen ook tal van moderne gebouwen, zoals 30 St mary Axe, beter bekend als 'de Augurk'.
Musea
In Londen is een enorm aantal musea te vinden. Hoogtepunten uit de kunst vindt u in de National Gallery, waaronder werken van Da Vinci, Rembrandt, Van Gogh en Botticelli tentoongesteld zijn. In het British Museum bezichtigt u een enorme collectie van historische voorwerpen uit de hele wereld. U kunt dagen spenderen met het bewonderen van de uiteenlopende musea, zoals het Natural History Museum, het Science Museum en Tate Modern. Het wachten in de lange rijen voor de ingang is het waard bij Buckingham Palace. Dit is de residentie van koningin Elizabeth II. Een audiotour leidt u door de rijkversierde vertrekken.
Te doen
Londen is de ultieme stad waar u kunt uitrusten van uw sightseeing. Er zijn namelijk heel veel groene zones en honderden parken waar relaxen geen moeite is. Het bekendste is Hyde Park. Hier worden veel evenementen georganiseerd. Ook Kensington Gardens zijn een bezoek waard. U kunt ook een plekje veroveren op een van de pleinen van Londen, zoals Piccadilly Circus, Trafalgar Square en Leicester Square. Het eerste plein is wereldberoemd om de vele schermen die 24 uur per dag reclames uitzenden. Een prachtig uitzicht vanaf 135 m hoogte over de stad heeft u vanuit het London Eye, het reuzenrad aan de Theems.
Eten en drinken
Na een dagje sightseeing of dwalen door een museum heeft u een lekkere maaltijd verdiend. In Londen zijn daarvoor genoeg adressen. Fijnproevers kunnen terecht bij een van de restaurants van Jamie Oliver of Gordon Ramsey. Degenen die een minder ruim budget te besteden hebben, zijn in een van de pubs aan het juiste adres. Hier wordt namelijk niet alleen bier verkocht, maar ook typisch Engelse gerechten zoals fish and chips en bangers and mash (gekruide worstjes met aardappelpuree). Helemaal in stijl kiest u voor een afternoon tea, met scones, sandwiches en taartjes. Deze theefestijnen worden in allerlei patisserieën, hotels en restaurants geserveerd.
Shoppen en uitgaan
Al zou u enkel en alleen naar Londen vliegen voor het winkelen, dan zult u het nog geweldig naar uw zin hebben. Londen is namelijk the place to be om uitgebreid te shoppen. Grote warenhuizen zoals Harrods en Marks & Spencer hebben werkelijk alles. Er zijn lange winkelstraten, zoals Bond Street, Regent Street en Oxford Street met allerlei speciaalzaken en grote ketens die uw kooplust enorm zullen prikkelen. Natuurlijk mag u tijdens het shoppen de markt niet overslaan. Camden Market omvat meerdere markten en is een bezoek waard. Maar eigenlijk kunt u markten als Covent Garden, Petticoat Lane Market en Portobello Road evenmin niet links laten liggen. Ook voor degenen die tot in de late uurtjes van het nachtleven willen genieten, zijn in Londen op de juiste bestemming. Er zijn honderden pubs en bars waar u allerlei bieren kunt proeven. Deze pubs zijn in verhouding goedkoper dan de klassiekere bars. Ook bevinden zich er ontelbare nachtclubs waar alle soorten muziek worden gedraaid. In Central Londen treft u de meeste aan. In het gebied Farringdon/Hoxton/Shoreditch vindt u met name bass-, house- en trancemuziek. Rondom Mayfair wordt meer funky, hiphop en R&B gedraaid. Ook rond Leicester Square zijn veel leuke clubs te vinden. Let wel dat prijzen voor drankjes vaak erg prijzig zijn.
Klimaat
Londen heeft een gematigd zeeklimaat. De stad staat bekend om de vele neerslag, maar in feite valt er in Rome en Bordeaux meer neerslag dan in Londen. Echter, in Londen zijn de regenbuien veel meer verspreid. In de winterperiode (december - februari) valt er veel sneeuw, hoewel de temperaturen zelden beneden de 4 graden onder nul komen. De zomers zijn over het algemeen warm met een gemiddelde temperatuur van 24 graden.
Over de luchthavens
Londen heeft vijf airports die op verschillende afstanden van het stadscentrum liggen. Londen Heathrow en Londen City liggen het dichtst bij het centrum. Heathrow is de grootste airport en is direct verbonden met de metro Piccadilly Line. Vanaf City bent u het snelst in het centrum van alle luchthavens; in 10 minuten rijdt de metro Docklands Light Railway het centrum binnen. De andere drie luchthavens van Londen, Luton, Stansted en Gatwick, liggen verder weg. Maar omdat de verbinding met het centrum goed is, kunt u ook prima een ticket naar deze airports boeken. Ryanair vliegt goedkoop naar Stansted en onder andere Easyjet vliegt goedkoop naar luchthaven Luton.
Vliegtickets naar Londen
Vanaf Eindhoven
€ 25
Vanaf Maastricht
€ 26
Vanaf Keulen
€ 29
Vanaf Dortmund
€ 30
Vanaf Brussel
€ 53
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 57
Vanaf Brussel
€ 60
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 63
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL