Vlieg naar Zweden

Grote naaldbossen, uitgestrekte meren en pittoreske steden... Zweden is een schitterend vakantieland, maar ook tamelijk prijzig. Daarom is het des te prettiger om zo voordelig mogelijk uw ticket te boeken. Hierbij helpt Chaser.nl u graag. Deze onafhankelijke zoekmachine geeft in één overzicht weer welke vliegmaatschappijen voor welke prijs naar Zweden vliegen.
Algemene informatie
Zweden is het grootste land in Scandinavië met als hoofdstad Stockholm. Het land heeft een oppervlakte van 450.000 km² en er wonen 9,5 miljoen mensen. Hoofdzakelijk bestaat het landschap uit naaldbossen. Aan de grens met Noorwegen krijgt het glooiende landschap steeds meer reliëf, waar het overgaat in het Scandinavisch Hoogland. Zweden bezit zo'n 96.000 meren. Veel Zweedse natuur wordt beschermd door nationale parken en reservaten.
Hoogtepunten
Zweden heeft voor elke toerist de mooiste bezienswaardigheden in petto! De hoofdstad Stockholm is een aanrader met meer dan 70 musea, het historische gedeelte Gamla Stan en het imposante stadhuis. Cultuurliefhebbers moeten ook zeker een bezoek brengen aan het nabijgelegen, koninklijke Slot Drottningholm. Andere culturele hoogtepunten zijn de stad Malmö, de ommuurde Hanzestad Visby en het schattige kerkdorp Gammelstad. Degenen die de natuur willen ontdekken, kunnen kiezen voor de bergen van het Scandinavisch Hoogland, de meren, bossen en brede rivieren waar u kunt zeilen en kanoën. Ook is dit ultiem wandel- en wintersportgebied! De Vikingnederzettingen vindt u overal in het landschap en ook de Hoogovens van Engelsberg zijn de moeite waard. Dit mijngebied met kleine fabrieken, winkeltjes en huizen van loonarbeiders is een openluchtmuseum op zich!
Klimaat
Het klimaat van Zweden is een zeeklimaat dat in het noorden steeds meer neigt naar een landklimaat en in het uiterste noorden overgaat in een poolklimaat met veel sneeuw en extreem koude winters. Hier is het ook mogelijk om in de zomer de middernachtzon te zien en in de winter het noorderlicht. In het midden en zuiden van Zweden komen de temperaturen sterk overeen met die in Nederland, hoewel de winter langer aanhoudt dan bij ons. Echter, de Zweedse zomer wordt gekenmerkt door meer zon dan bij ons.
Vliegen naar Zweden
Arlanda is het grootste vliegveld van het land en ligt nabij Stockholm. Vliegtickets Zweden worden onder andere aangeboden door KLM, SAS en Norwegian. Ryanair vliegt ook naar Stockholm, zij het naar de luchthaven Skavsta, op 100 km afstand van de stad. Andere grote internationale vliegvelden liggen bij de steden Göteberg en Linköping.
Populaire bestemmingen
Een verfrissende citytrip Stockholm is aan u goed besteed! Gebouwd op 14 eilanden is dit een fantastische stad om per boottocht te bewonderen. Slenter of fiets vervolgens door het historische Gamla Stan met het koninklijk paleis en ontdek het leven van de Vikingen in de musea. Rust u daarna uit in een van de groene parken?
Goedkoopste vliegtickets Zweden
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL