Vlieg naar Stockholm

Een citytrip Stockholm betekent dwalen door het oude centrum, tientallen musea bezoeken, varen langs de eilanden en in de zomer ontspannen op de Zweedse stranden. Stockholm is een hippe bestemming! De website Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van vliegtickets die het beste op uw wensen aansluiten.
Algemene informatie
Stockholm is de hoofdstad van Zweden en met een oppervlakte van 215,9 km² tevens de grootste stad van het land. Er wonen ruim 872.000 Zweden. Stockholm is gebouwd op 14 eilanden in de Baltische Zee en het Mälarmeer, die met meer dan 50 bruggen onderling verbonden zijn. Stockholm is een hippe stad die steeds meer door toeristen wordt ontdekt.
Bezienswaardigheden
Stockholm heeft een historisch gedeelte, Gamla Stan, dat de trekpleister is van de stad. Hier ligt het nog steeds bewoonde koninklijk paleis en de prachtige middeleeuwse kathedraal Riddarholmskyrkan. Ook de stadsbibliotheek is een bezichtiging waard, die gevestigd is in een prachtig pand. Dit geldt eveneens voor het stadhuis met een mooie binnentuin en indrukwekkende zalen. 's Avonds ziet u de Globen Arena in allerlei kleuren prachtig oplichten. Maar liefst 30% van de stad bestaat uit water, en nog eens 30% bestaat uit groene zones.
Te doen
Stockholm is een veilige stad om per fiets te verkennen. Er zijn veel fietspaden en in een half uur doorkruist u het centrum; dat is sneller dan met een auto of het openbaar vervoer. Fietsen huren kan op allerlei plekken. Kies ook een dagje voor een boottocht langs de eilanden en rotsen van Stockholm. Met goed weer kunt u vertoeven op een van de stranden. Er zijn bovendien meer dan 70 musea, dus het is raadzaam om vooraf een selectie te maken van wat u graag wilt zien. Het Vasamuseum met een goed bewaard 17e-eeuws oorlogsschip, het openluchtmuseum Skansen en het geschiedenismuseum met een vikingtentoonstelling zijn het populairst.
Klimaat
Hoewel Stockholm een vrij noordelijke ligging heeft, zijn de temperaturen relatief mild. De gemiddelde zomertemperatuur ligt rond de 20 graden en in de winter zakt deze tot rond het vriespunt. Sneeuw kan vallen in de periode november - april. In december loopt het aantal zonuren per dag terug tot zes, terwijl in de zomer de zon meer dan 18 uur per dag schijnt. De droogste periode valt in de maanden april en mei. De temperaturen voor een bezoek aan Stockholm zijn echter het aangenaamst in de zomer.
Over de luchthaven
U landt op Arlanda Airport (airportcode ARN) of Skavsta Airport (NYO). Bijna alle luchtvaartmaatschappijen bieden tickets aan naar de hoofdluchthaven Arlanda, op 42 km afstand van de stad. Vluchten vindt u onder andere bij Swiss, Norwegian Air, SAS en KLM. Naar het stadscentrum reist u per trein (reistijd 20 minuten), stadsbus SL (65 minuten), shuttlebus (45 minuten) of taxi (40 minuten). Alleen de prijsvechter Ryanair vliegt naar Skavsta Airport, die op maar liefst 100 km afstand van het stadscentrum ligt. Vanaf deze luchthaven bereikt u Stockholm met een speciale airportbus (reistijd 80 minuten).
Vliegtickets naar Stockholm
Vanaf Brussel
€ 20
Vanaf Keulen
€ 29
Vanaf Eindhoven
€ 58
Vanaf Eindhoven
€ 71
Vanaf Brussel
€ 74
Vanaf Brussel
€ 74
Vanaf Brussel
€ 76
Vanaf Maastricht
€ 81
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL