Vlieg naar Genève

Genève is een parel tussen de Zwitserse en Franse bergen, klaar om door u ontdekt te worden! Deze moderne en elegante stad is de plek bij uitstek om te ontspannen aan het water, te slenteren over de boulevard en de omliggende bergen te verkennen. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar Genève, maar hoe weet u nu welke vliegtickets de goedkoopste zijn? Gebruik daarvoor de onafhankelijke zoekmachine van Chaser.nl. Zo vindt u in mum van tijd de beste aanbiedingen naar Genève.
Algemene informatie
Genève is een stad in het zuidwesten van Zwitserland, gelegen in het Franstalige deel van het land. Genève ligt tussen de bergketens de Jura en de Alpen, aan de rivier de Rhône op het punt waar de rivier zich afsplitst van het Meer van Genève. De stad heeft een oppervlakte van 12.130 km² en er wonen ruim 192.000 mensen. Genève is een mondiaal financieel centrum dat tevens, samen met New York, de belangrijkste standplaats is van de Verenigde Naties.
Bezienswaardigheden
De grootste bezienswaardigheid van Genève is natuurlijk het Meer van Genève. Hierin staat de Jet d'Eau, de grote fontein die 's avonds mooi verlicht wordt. Een ander hoogtepunt, de Horloge Fleurie oftewel de bloemenklok, is onmogelijk te missen als u over de boulevard langs het meer loopt. Bezoek het voormalige toevluchtsoord van Calvijn en andere leiders van de Reformatie; dit is de kathedraal van Saint-Pierre, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de gehele stad. Ook zeker een bezoek waard is het archologische museum onder de kerk. Dit museum herbergt tientallen schatten uit de tijd van Calvijn. Een ander beeld van de welvarende stad krijgt u in Les Paquis. In deze wijk leven allerlei etnische minderheden, die u graag uitnodigen in hun restaurants, bars en clubs. Hier bevindt zich eveneens een groot openluchtzwembad.
Te doen
Er zijn diverse manieren om alle kanten van Genève te bekijken zonder dat het u te veel inspanning kost. U heeft de keuze uit een boottocht over de Rhône, eventueel met diner, een bustocht of een tour per minitrein. De sportievelingen kunnen de stad ook prima te voet verkennen. U zult erachter komen dat ruim een kwart van de stadsoppervlakte uit parken bestaat. Neem de tijd om hier lekker te ontspannen en uit te kijken over het Meer van Genève!
Klimaat
Genève kent een gematigd klimaat met prettige, warme zomers en milde winters. De neerslag is verspreid over het jaar, waarvan het grootste gedeelte in de herfst valt. De zomertemperatuur van gemiddeld 19 graden biedt de uitstekende mogelijkheid om op de stranden aan het Meer van Genève te genieten van de zon. In de winter is sneeuw een normaal verschijnsel. Er liggen dan ook populaire skigebieden in de omgeving van de stad.
Over de luchthaven
De Zwitserse stad wordt bediend door Geneva Cointrin International Airport (airportcode GVA) en easyJet, KLM en Transavia vliegen naar deze luchthaven. Geneva Cointrin International Airport is verbonden met een treinstation dat valt onder zowel het Zwitserse als het Franse spoornetwerk. U kunt vanaf het vliegveld niet alleen per trein de 5 km verderop liggende stad bereiken; er is ook de mogelijkheid om de stadsbus, shuttlebus of tram te pakken.
Vliegtickets naar Geneve
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 54
Vanaf Brussel
€ 60
Vanaf Brussel
€ 66
Vanaf Brussel
€ 75
Vanaf Dusseldorf
€ 78
Vanaf Brussel
€ 94
Vanaf Rotterdam
€ 95
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 103
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Zwitserland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL