Vlieg naar Zurich

Liefhebbers van vooraanstaande musea, historische stadsgezichten en luxe winkels zijn in Zürich aan het juiste adres. De pittoreske gildehuizen, de rivier de Limmat en het Meer van Zürich leveren de mooiste foto's op! Voor een originele citytrip kijkt u op de website Chaser.nl. Vergelijk alle aanbiedingen naar Zürich en u vindt in no time de goedkoopste vliegtickets!
Algemene informatie
Zürich is de grootste stad van Zwitserland; het heeft een oppervlakte van 87,88 km² en telt 390.00 inwoners. De stad ligt in het noorden van Zwitserland, aan het Zürichmeer en op 30 km afstand van de Alpen. De stad is een van de grootste financiële centra ter wereld en dat is overal terug te zien. De rivier de Limmat, die uit het Meer van Zürich stroomt, bepaalt voor een groot gedeelte het straatbeeld van de stad.
Bezienswaardigheden
Langs de oevers van de Limmat zijn de meeste bezienswaardigheden gesitueerd, zoals de oude gildehuizen, kerken (de Grossmünster en de Fraumünster) en uiteraard ook het historische stadscentrum. In de Lindenhof vindt u behalve rust en groene bomen de overblijfselen van een Romeins kasteel. Naast deze rijke historie, kan het hypermoderne zakenleven u niet ontgaan: de hoge kantoorpanden torenen overal bovenuit! Aan het Meer van Zürich liggen de prehistorische paalwoningen in de Alpen, die zeker een bezoek waard zijn.
Te doen
De Zwitserse stad is geliefd om haar belangrijke musea. Het Kunsthaus Zürich, officieel het Zürich Museum of Art, is een vooraanstaand museum met werken van Picasso, Munch en andere grote namen. In het Swiss National Museum vindt u vele soorten kunst zoals oude kostuums, meubels en glas-in-lood voorwerpen. Verder zijn er musea gewijd aan de beroemde Zwitserse architect Le Corbusier, aan design en aan de tram. Ook winkels van de modernste merken zijn zeer goed vertegenwoordigd in Zürich. Degenen met een groot budget zijn in de Bahnhofstrasse zeker aan het juiste adres. Vergeet u niet Zwitserse chocolade te proeven? Die smelt meteen op uw tong!
Klimaat
Zürich heeft een vochtig, continentaal klimaat. De westenwinden en de noordoostelijke Bise-wind zorgen voor veel neerslag en hogedrukgebieden. De zomer heeft een gemiddelde temperatuur van rond de 18 graden en in de winter daalt deze naar een graad of -1. Als u geen liefhebber bent van wintersport, dan is de zomer het seizoen bij uitstek voor een reisje naar deze Zwitserse stad. De zon schijnt het meest in de Vallei van de Limmat.
Over de luchthaven
U arriveert op Zürich Airport (airportcode ZRH), de grootste en drukste luchthaven van het land. KLM en Swiss vliegen op Zürich Airport vanuit Nederland. De verbinding tussen het vliegveld en de 12 km verderop liggende stad is zeer goed; per trein bent u namelijk al binnen een kwartier in het stadscentrum. Een andere optie is de tram, die er 40 minuten over doet.
Vliegtickets naar Zurich
Vanaf Keulen
€ 74
Vanaf Dusseldorf
€ 84
Vanaf Dusseldorf
€ 112
Vanaf Dusseldorf
€ 130
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 136
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 136
Vanaf Brussel
€ 144
Vanaf Dusseldorf
€ 150
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Zwitserland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL