Vlieg naar Costa Rica

Van enorme natuurparken vol toekans en apen tot aan botanische tuinen met boomkikkers en kleurrijke vlinders. Van steden vol musea tot aan verlaten bergdorpjes. Van haaien tot alligators, van witte zandstranden tot aan grote nevelwouden: Costa Rica is puur natuur! Kijk direct op Chaser.nl voor de beste vliegdeals naar dit prachtige land.
Algemene informatie
Costa Rica, Spaans voor 'rijke kust', is een land in Centraal-Amerika en heeft een oppervlakte van 51.100 km² en 4,3 miljoen inwoners. Het land grenst aan de Caribische Zee en de Stille of Grote Oceaan en aan de landen Nicaragua en Panama. De hoofdstad van Costa Rica is San Jose.
Hoogtepunten
Costa Rica is een schitterende vakantiebestemming, mede vanwege haar rijkdom aan natuurparken. Elk reservaat heeft zijn eigen karakter en unieke flora en fauna. Chirripo National Park bijvoorbeeld, ligt op de hoogste top van Costa Rica en is de habitat van apen, toekans en trogons. Een must-see, met name voor duikers, is Cocos Island. In de wateren rondom dit tropische eiland kunt u dolfijnen, diverse haaisoorten, octopussen en zeeschildpadden spotten. Hier kunt u overigens ook heerlijk zonnebaden op het strand, of een boottocht over de Tortuguerokanalen maken. Laat u verrassen door de vreemdste exotische dieren. Ook zijn er tal van vulkanen waar aan de voet warmwater- en modderbaden te vinden zijn voor de ultieme ontspanning. Het is het pure leven, ofwel het 'Pura Vida', dat u ongetwijfeld verliefd laat worden op het natuurland Costa Rica.
Klimaat
In Costa Rica heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen altijd rond de 25 graden en er is een hoog luchtvochtigheidsgehalte. Het land kent twee seizoenen: het droge seizoen van december tot april en het regenseizoen van mei tot november. Dit tweede seizoen valt gelijk met het orkaanseizoen. Er valt meer regen aan de Caribische kant dan aan de kant van de Stille Oceaan, wat te maken heeft met de Centrale Cordellirabergen die voor een schaduwzijde zorgen.
Vliegen naar Costa Rica
U komt aan op de luchthaven van San Jose. Dit is een prima startpunt voor uw rondreis langs de diverse natuurgebieden van Costa Rica. U kunt vliegen met American Airlines, United Airlines, KLM, Lufthansa of British Airways. Het is gebruikelijk dat uw vlucht onderbroken wordt door één of twee overstappen.
Populaire bestemmingen
San Jose is een perfecte, culturele start van uw tocht door de natuurparken van Costa Rica. In de stad bevinden zich overdekte markten waar u allerlei souvenirs en verse producten vindt. Musea vertellen u over de nationale geschiedenis en de winning van goud en jade. Niet te vergeten: elke ochtend in San Jose begint met een kopje verse Costa Ricaanse koffie!
Goedkoopste vliegtickets Costa Rica
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL