Vlieg naar San Jose

Welke natuurverschijnselen en dieren wilt u echt eens met eigen ogen gezien hebben? In de natuurparken van Costa Rica is van alles te bewonderen: van zwavelbronnen en vulkanen tot aan apen en jaguars. De hoofdstad San José is een prima start- en eindpunt van uw reis. Kijk daarom op Chaser.nl voor een overzicht van goedkope vliegtickets.
Algemene informatie
San José is de hoofdstad van Costa Rica en ligt in het midden van het land. Er wonen 370.00 mensen op een oppervlakte van 44,62 km². De stad ligt op een hoogte van 1170 meter, is gelegen in de vruchtbare vallei Meseta Central en wordt omgeven door bergen en vulkanen. San José wordt vaak gebruikt als uitgangspunt voor een rondreis door Costa Rica.
Te doen
Als u in San José bent, zijn de goud- en jademusea een aanrader. In het nationaal museum krijgt u een goede indruk van het woelige verleden van het land. De bijbehorende tuinen mag u niet missen! Het kloppend hart van de stad bevindt zich op de markten. In de overdekte Borbón & Mercado Central treft u vele inwoners en kunt u zelf ook van alles kopen. Voor souvenirs kunt u terecht op de speciale souvenirmarkt. De koffie is natuurlijk het perfecte cadeau om mee thuis te komen!
Nationale parken
De hoofdstad is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de tientallen natuurparken in Costa Rica. Maak bijvoorbeeld een dagtocht naar de vulkanen Poas en Irazu. Ook zijn er verschillende reservaten met elk hun eigen karakter. In het tropische Santa Rosa ziet u schildpadden en jaguars. In Rincón de la Vieja treft u bijzondere natuurverschijnselen zoals zwavelbronnen, watervallen en geisers, in Tortuguero verkent u de moerassen per boot en ziet u apen slingeren. De avonturiers kiezen natuurlijk voor de lange kabelbanen en loopbruggen door het oerwoud van Monteverde.
Klimaat
San José ligt in een tropisch regenwoud op een hoogte van 1170 meter. Het subtropische hooglandklimaat houdt in dat er een hoge vochtigheidsgraad en een haast constante temperatuur is van rond de 22 graden. Het regenseizoen valt in de maanden mei - november. Als u in de periode december - april de stad bezoekt, heeft u echter nog steeds kans op een bui. Het waait bovendien vaak stevig.
Over de luchthaven
De luchthaven van San José is Juan Santamaría International Airport (airportcode SJO). Vliegtickets naar deze luchthaven worden aangeboden door onder andere United Airlines, Lufthansa, Delta Airlines, Iberia en KLM. Vanaf de luchthaven is de 18 km verderop liggende stad per bus of taxi te bereiken. De stadsbus is de goedkoopste optie. Er rijden ook speciale airport-shuttlebussen.
Vliegtickets naar San Jose
Vanaf Brussel
€ 485
Vanaf Dusseldorf
€ 497
Vanaf Brussel
€ 529
Vanaf Dusseldorf
€ 546
Vanaf Dusseldorf
€ 546
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 549
Vanaf Keulen
€ 552
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 569
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL