Vlieg naar Mexico

Een duik in de koraalriffen van Mexico en u zult beamen dat dit kleurrijke paradijs uw reis al meer dan waard is! Het vasteland doet niet onder voor de schitterende onderwaterwereld; de mysterieuze bouwwerken van de Maya's zijn net zo indrukwekkend. Zoekt u een vlucht voor een schappelijke prijs? Kijk dan op Chaser.nl, die alle aanbieders en airlines vergelijkt.
Algemene informatie
Mexico is het zuidelijkste land van Noord-Amerika en wordt begrensd door de Golf van Mexico, de Caribische Zee en de Grote Oceaan. Er wonen ongeveer 114 miljoen Mexicanen op een oppervlakte van 1,9 miljoen km². Het land heeft twee grote schiereilanden: Yucatán en Neder-Californië en bezit een megadiversiteit aan dieren en natuur. Er zijn meer dan 100 beschermde nationale parken en reservaten. Ook is de economie een van de grootste van de wereld. De officiële landstaal is Spaans.
Hoogtepunten
Met een bezoek aan Mexico komt u in zo'n divers land terecht, dat u haast niet weet waar u moet beginnen! Het schiereiland Yucatán mag u hoe dan ook niet overslaan. Hier bevinden zich de wereldberoemde Mayasteden Cobá en Chichén Itzá, met tal van ruïnes en tempels. Na deze bezienswaardigheden kunt u uitrusten op de stranden aan het heldere zeewater, bijvoorbeeld Playa del Carmen. Het Mayarif is een van de mooie plekken om te duiken, maar ook de riffen van Los Manchones, Cuevones en Chital zijn een snorkel- en duikersparadijs. Andere populaire badplaatsen zijn Acapulco en Cancún. De sportievelingen worden uitgedaagd door de Piek van Orizaba, de hoogste berg van Mexico. De krater is met sneeuw bedekt. Veel andere vulkanen zijn ook te beklimmen en meestal kunt u ook een duik nemen in de met water gevulde kraters. Wilt u de Mexicaanse steden ook graag ontdekken? Dan zijn Mexico City en Guadelajara de moeite waard.
Klimaat
Het klimaat wordt beïnvloed door de kreeftskeerkring die dwars door het land loopt. Deze breedtegraad deelt het land op in gematigde en tropische zones. In het noorden wordt het 's winters koeler dan in het zuiden, waar de temperaturen constant zijn. In het noorden kennen veel gebieden een woestijnklimaat. Het regenseizoen valt gelijk met de zomer. Orkanen bezoeken het land in die periode ook met regelmaat.
Vliegen naar Mexico
Mexico is goed bereikbaar per vliegtuig. Er gaan rechtstreekse vluchten vanuit Nederland. ArkeFly biedt vliegtickets aan naar de luchthaven van Calcún. Vluchten met een overstap vindt u bij airlines als US Airways, Air Europa, American Airlines en Swiss. Het is ook mogelijk om vanaf Schiphol te vliegen naar Mexico City.
Populaire bestemmingen
Een bezoek aan de hoofdstad mag niet ontbreken aan uw rondreis door dit prachtige land! Het plein El Zócalo is het kloppend hart van de stad met tal van indrukwekkende bouwwerken. U kunt heerlijk shoppen in de wijk Roma. Daarna heeft u de rust verdiend van Bosque Chapultepec, waar de eekhoorns van boom naar boom springen.
Goedkoopste vliegtickets Mexico
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL