Vlieg naar Mexico City

Ruime parken met gigantische bomen, het historische plein El Zócalo met de grootste kathedraal ter wereld en sporen van de Azteken en de Maya's, dat is Mexico City. Vind een compleet overzicht van vliegtickets naar Mexico City. Onze onafhankelijke zoekmachine helpt u bij het vinden van de goedkoopste vluchten, die aan al uw wensen voldoen.
Algemene informatie
Mexico City, vaak ook Mexico City of México D.F. genoemd, is de hoofdstad van Mexico en een van de belangrijkste financiële en culturele centra in Noord-Amerika. De stad van 1.485 km² ligt in de vallei van Mexico. De vallei wordt omgeven door bergen en vulkanen van meer dan 5.000 m hoog. Er wonen ruim 8,8 miljoen mensen. In het jaar 1325 is de stad gebouwd door de Azteken. In de nabijgelegen stad Teotihuacán vindt u hier prachtige overblijfselen van.
Bezienswaardigheden
Het centrale plein van Mexico City is El Zócalo, dat voor de komst van de Spanjaarden behoorde tot de Azteken, maar nu is het plein het kloppend hart van de stad waar grote evenementen plaatsvinden. Hieraan staan ook de gigantische Catedral Metropolitana (met binnenin twee mooie altaren en een kapel) en het nationaal paleis met een barokke gevel. Een hoogtepunt van andere orde is Plaza de Toros México: de grootste stierenarena ter wereld. Wilt u graag getuige zijn van zo'n heftig dierengevecht, boek dan uw reis naar Mexico City in oktober.
Te doen
Plan rustig een hele dag voor Bosque Chapultepec. Dit park is een plek om tussen de hoge bomen en meertjes te ontspannen, te wandelen, een terrasje te pakken en de kleintjes in de speeltuinen te zien spelen. U zult ongetwijfeld de eekhoorns in de bomen zien en in het midden van het park staat een groot kasteel waarin het museum van de nationale geschiedenis is gevestigd. Shoppen kan in de wijk Roma, waar niet alleen veel modezaken zitten, maar ook tal van kunstgalerieën. 's Avonds kunt u hier gemakkelijk blijven hangen, want het nachtleven van Mexico City beleeft hier zijn hoogtepunt. En als u uw stalen zenuwen wilt testen, bezoek dan Six Flags Mexico, het grootste attractiepark van Zuid-Amerika!
Klimaat
Het klimaat van Mexico City is een subtropisch hooglandklimaat. Door de hoge ligging van de Mexicaanse hoofdstad worden de temperaturen sterk beïnvloed. In de lagere stadsgedeelten valt minder neerslag dan in de hogere regio's. De koudste maanden zijn januari en februari, met temperaturen rond de - 3 graden en veel sneeuw. In de zomer lopen temperaturen algauw op in de 30 graden. Er valt dan ook veel regen. Kiest u voor om naar Mexico City te gaan in de maanden maart, april of mei, dan maakt u wat betreft het weer de beste keuze.
Over de luchthaven
De grootste luchthaven van Mexico City draagt de naam Benito Juárez International Airport (airportcode MEX). De terminals van de luchthaven zijn verbonden met een buslijn en een lightrailsysteem, waarvoor u alleen toegang krijgt als u een instapticket van uw vlucht in bezit heeft. Het stadscentrum ligt op 6 km afstand van de luchthaven. Per lightrail doet u de stad aan in ongeveer een half uur.
Vliegtickets naar Mexico City
Vanaf Dusseldorf
€ 387
Vanaf Dusseldorf
€ 426
Vanaf Dusseldorf
€ 461
Vanaf Dusseldorf
€ 479
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 522
Vanaf Dusseldorf
€ 545
Vanaf Dusseldorf
€ 554
Vanaf Dusseldorf
€ 559
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL