Vlieg naar Brazilië

Brazilië is een land vol natuurwonderen; uitgestrekte natuurparken, stille moerassen, talloze indrukwekkende watervallen en zandstranden aan zee waar de dolfijnen vlakbij de kust zwemmen. Voor een onvergetelijke vakantie kijkt u op Chaser.nl, wat een overzicht geeft van alle vliegtickets naar het land.
Algemene informatie
Brazilië is met een oppervlakte van 8,5 miljoen km² het grootste land van Zuid-Amerika. Er wonen 199 miljoen mensen. De hoofdstad is Rio de Janeiro. Het land is de grootste exporteur van suiker, rundvlees, koffie, sinaasappelsap en vliegtuigen.
Hoogtepunten
Het is een immens groot land met zoveel moois dat u kunt ontdekken. Hoogtepunten zijn de nationale parken vol wildlife en imposante watervallen. In het Amazonegebied maakt u de mooiste jungletours. Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan Salvador dat vol kleurrijke smalle straatjes zit. Ook Pelourinho is leuk om te bekijken, hier staan maar liefst 350 historische gebouwen. Optimaal van de zon genieten kan aan de stranden. Als u eenmaal in het land bent, kunt u het boegbeeld van Rio de Janeiro natuurlijk niet overslaan: het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser, staande op de berg Corcovado en uitkijkend over de stad.
Klimaat
Doordat het landschap sterk varieert, heersen er verschillende klimaten in het land. Er heerst overwegend een regenwoudklimaat, zoals aan de kust en in het Amazonegebied. Het noordoosten van het land kent weer een droog en woestijnachtige omgeving. Omdat Brazilië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons. De winter van juni tot augustus wordt gekenmerkt door een gemiddelde temperatuur van 18 graden in het zuiden, terwijl het in de rest van het land 25 graden blijft. De zomer van december tot februari is zeer warm en temperaturen lopen gemakkelijk op tot 35 graden. Dan is ook het regenseizoen, maar de buien beperken zich tot een paar keer per week van een uur of enkele per dag.
Vliegen naar Brazilië
De meeste vluchten naar Brazilië worden geboekt naar de hoofdstad Rio de Janeiro. De tweede luchthaven waarnaar u kunt vliegen is de luchthaven van São Paulo. Afhankelijk van de luchthaven die u kiest, bedraagt de vluchtduur sowieso zo'n 12 tot 14 uur.
Populaire bestemmingen
Dit is het startpunt bij uitstek voor een rondreis door het schitterende Brazilië. De surfers kunnen hun geluk niet op in de golven van Rio en voor zonliefhebbers is het strand minstens zo geweldig. Neem vervolgens de kabelbaan naar de top van de Corcovadoheuvel en kijk net als het Christus de Verlosser-beeld uit over de stad en de omliggende natuurparken.
Goedkoopste vliegtickets Brazilië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL