Andere terugreis +
Home > Zuid-Amerika > Brazilië > Rio de Janeiro

Vlieg naar Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de stad van carnaval, voetbal en schitterende natuur. Uw vakantie vult u met zonnebaden aan de populaire stranden, tochten door het regenwoud en met het beklimmen van schitterende bergen. Of ontwikkelt u liever uw talent voor de sambadans? Wacht niet langer en boek uw ticket met behulp van prijsvergelijker Chaser.nl, zodat de voorpret alvast kan beginnen!
Algemene informatie
Rio de Janeiro, kortweg Rio, is de op een na grootste stad van Brazilië, gelegen aan de Zuid-Atlantische kust. Haar oppervlakte is 1.182 km² en het inwonertal 6,2 miljoen. De stad staat bekend om haar schitterende landschap, ontspannen cultuur en de grootse jaarlijkse carnavalsvieringen. Niet ten onrechte draagt de stad de bijnaam Cidade Maravilhosa, de Prachtige Stad.
Bezienswaardigheden
Denkt u aan Rio, dan haalt u waarschijnlijk gelijk het beeld van Christus de Verlosser voor de geest. Het grote beeld van Christus dat met zijn handen gestrekt over de stad uitkijkt. Koop een ticket voor de kabelbaantrein en u wordt op de 710 meter hoge Corcovadoheuvel gebracht en u bekijkt het 38 meter hoge symbool van de stad van dichtbij. Een ander hoogtepunt is een van de grootste voetbalstadions ter wereld: Maracanã. Rio heeft ook allerlei natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de kegelvormige Suikerbroodberg. Beklim deze in de avondschemering en sta versteld van het geweldige uitzicht. En wat dacht u van het regenwoud Tijuca dat midden in de stad ligt? Bovendien staan er in het centrum diverse gebouwen waar u een kijkje binnen moet nemen, zoals de Candeláriakathedraal en verschillende paleizen.
Te doen
De stranden van Rio de Janeiro zijn wereldberoemd vanwege hun schone, zachte, witte zand. Veel zuidelijke stranden liggen op loopafstand van elkaar en zijn voorzien van douches, toiletten, bars en bewaking. Copacabana en Ipanema die beide aan de oceaan liggen zijn favoriet, met name vanwege de golven die een ware uitdaging zijn voor surfers. De stranden aan de beschutte baaien zijn veel kalmer en prettig voor zwemmers. Wandelen en fietsen kan bij de grote lagune Lagoa Rodrigo de Freitas. De nationale parken, zoals Parque do Flamengo, zijn ook zeker de moeite waard. Tijdens een regenachtige dag duikt u een van de musea in, die bijvoorbeeld gewijd zijn aan de nationale geschiedenis, klassieke of moderne kunst of aan het carnaval. Als u Rio de Janeiro in volle glorie wilt bewonderen, dan moet u de stad bezoeken tijdens het vierdaagse carnaval met grote optochten en de Sambadroom. Bezoekt u Rio in een andere periode, neemt u dan in elk geval een paar sambalessen om kennis te maken met de uitbundige cultuur.
Klimaat
Het klimaat van Rio de Janeiro is subtropisch. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 23 graden. De lucht is altijd erg vochtig, maar het zonnige weer in Rio werkt altijd mee als u een dag aan het strand wilt liggen. Hier waait bovendien een aangename wind. Het regent er regelmatig, maar dat beperkt zich tot korte buien. De winter valt in tussen juni en augustus, de zomer loopt van oktober tot maart. Temperaturen halen dan regelmatig de 40 graden.
Over de luchthaven
Totaal bezit de Braziliaanse stad maar liefst vijf airports. Vanuit Nederland en omstreken landt u op Galeão International Airport (airportcode GIG). Vliegtickets worden vanaf Schiphol aangeboden door verschillende airlines, zoals British Airways, KLM en TAP Portugal. Alle vluchten hebben een tussenstop. De luchthaven Galeão ligt op 20 km afstand van het centrum van Rio. Elk half uur vertrekken er bussen die u in ongeveer een half uur naar het stadscentrum brengen. De tweede luchthaven is Santos-Dumont, die op slechts 2 km afstand ligt van het centrum. Deze luchthaven bedient hoofdzakelijk vluchten van en naar São Paulo.
Vliegtickets naar Rio de Janeiro

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 436

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 451

Vanaf Brussel

€ 482

Vanaf Dusseldorf

€ 490

Vanaf Brussel

€ 526

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 558

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 559

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 575
laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur