Vlieg naar Colombia

Het kleurrijke Colombia nodigt u uit voor een ontdekkingstocht in haar natuur en steden! Het Amazoneregenwoud, het Andesgebergte, de festivalstad Bogota en de tropische stranden aan de oceaan zijn de ingrediënten voor een afwisselende vakantie. Vluchten naar Colombia worden aangeboden door verschillende airlines. Maar hoe weet u nu waar u het voordeligste uit bent? Chaser.nl geeft het antwoord op uw vraag. Onze zoekmachine vergelijkt onafhankelijk alle maatschappijen en andere aanbieders.
Algemene informatie
Colombia ligt in het noorden van Zuid-Amerika en grenst zowel aan de Stille Oceaan als aan de Caribische Zee. Het land vormt de toegang tussen Centraal- en Zuid-Amerika, doordat het ten zuiden ligt van Panama. Het land heeft een oppervlakte van 1.138 miljoen km² en er wonen ruim 45,4 miljoen Colombianen. De hoofdstad is Bogota.
Hoogtepunten
Colombia is een kleurrijk land dat zich meer en meer ontwikkelt tot een interessant en veilig vakantieland. Bogota, de stad van de festivals, verwelkomt u graag in haar koloniale hotels en koffiebarretjes met live muziek. Behalve mooie steden bezit Colombia ontelbaar veel tropische stranden en groene heuvels met glooiende koffieplantages. Het is ook het land van het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud, vulkanen en nationale parken. Mogelijkheden te over voor een avontuurlijke tocht door de natuur! In het Amacayacu National Park ziet u apen door de bomen van de eilanden slingeren en roze dolfijnen zwemmen in het water. Spot slangen, zeeschildpadden en walvissen als u Isla Gorgona aandoet. Duik- en snorkelfanaten kijken hun ogen uit in Providencia, het op een na grootste koraalrif ter wereld. Colombia heeft voor elke toerist wat wils!
Klimaat
Colombia ligt op de evenaar. Dit zorgt voor hoge temperaturen, maar door de vele gebergtes zijn er ook veel verschillende klimaatzones. Aan de kust heeft Colombia een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 24 graden, het is hier altijd warm en vochtig. In de bergen in het binnenland is het kouder. De gemiddelde temperatuur varieert hier van 18 tot 12 graden. Op veel bergen ligt eeuwige sneeuw. In Colombia valt bovendien veel regen. De droogste periode is die van december - maart.
Vliegen naar Colombia
Wilt u naar Colombia vliegen vanuit Nederland? Dan kunt u vliegtickets boeken met Air France-KLM, Iberia en Lufthansa. De luchthaven van de hoofdstad Bogota is de enige internationale luchthaven van het land. Vliegt u naar deze luchthaven, dan zult u een overstap maken tijdens uw vlucht op Parijs of Frankfurt.
Populaire bestemmingen
Bogota; een stad van contrasten! Wolkenkrabbers en koloniale huizen, universiteiten en historische pleinen; Bogota huisvest het allemaal. La Candelaria is de wijk waar u zich waant in de 16e eeuw en in de wijk Chapinero is het uitgebreid shoppen geblazen!
Goedkoopste vliegtickets Colombia
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL