Vlieg naar Bogota

Wilt u het exotische Bogota verkennen en de contrasten met eigen ogen in u opnemen, of bent u van plan prachtige tochten te maken door het imposante Andesgebergte en de savanne? In Bogota kan het allebei! Kijk op Chaser.nl om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Deze onafhankelijke zoekmachine vindt de beste vluchten voor u!
Algemene informatie
Bogota is de hoofdstad van Colombia, een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. De stad ligt in het midden van Colombia en heeft een oppervlakte van 1.732 km² en ligt in het Andesgebergte. Er wonen ongeveer 8,8 miljoen mensen.
Bezienswaardigheden
Bogota is een stad van contrasten. Oud en nieuw, vredelievend en hectisch. Er zijn oude kerken en koloniale bouwwerken te vinden, maar ook moderne wolkenkrabbers en grote universiteiten. Het koloniale gedeelte is La Candelaria. Begin 16e eeuw is Bogota ontdekt en er zijn hier restanten van deze vroege periode te zien, zoals kiezelstenen straten, koloniale huizen, pleinen en historische kerkjes. U ontdekt deze pittoreske wijk het beste lopend of per fiets. Plaza de Bolívar ligt te midden van de stad. Dit plein is vanwege de prominente gebouwen rondom zeker de moeite waard om te bezichtigen.
Te doen
De wijk waar shopliefhebbers hun hart zullen ophalen is Chapinero. Honderden winkels hebben een gevarieerd aanbod. Na een dag winkelen kunt u in deze wijk ook uitstekend uit eten of een heerlijk kopje koffie drinken op een van de terrassen. Bogota is bovendien de plek bij uitstek om u van uw sportieve kant te laten zien. In het park Simón Bolívar worden niet alleen openluchtconcerten en festivals gehouden, maar u kunt er ook fantastisch vliegeren, (water)fietsen en joggen. Ook zijn in dit park alle trainingsvelden van de sportverenigingen gelegen, waarvan meerdere publiek toegankelijk zijn. Wat de stad ook erg bijzonder maakt, zijn de wetlands of the Sabana (savanne). Langs de rivieren is het dan ook prachtig wandelen! In La Candelaria zijn verschillende musea te bezoeken, zoals het geldmuseum en het goudmuseum. Bovendien is museum Botero een aanrader. De kunstenaar Botero heeft schilderijen en beelden gemaakt die door heel Colombia te vinden zijn. In het museum vindt u ook door hem verzameld werk van Dali en Picasso.
Klimaat
Hoewel Bogota ongeveer op de evenaar ligt, is de gemiddelde temperatuur vrij laag. Dit heeft te maken met de hoge ligging in de bergen. De gemiddelde temperatuur ligt onder de 20 graden. De meeste neerslag valt in april en mei, en in oktober en november. De minste neerslag valt in de maanden december - februari en juli en augustus. Dit zijn de geschiktste maanden voor een reis naar Bogota.
Over de luchthaven
De luchthaven van Bogota is El Dorado International Airport (airportcode BOG). Er zijn verschillende manieren om het centrum van Bogota te bereiken nadat u op de luchthaven bent gearriveerd. U kunt een taxi nemen waarvoor u de prijs betaalt die de meter aangeeft (en niet meer!) en u kunt de bus nemen, die goedkoper is dan de taxi en stopt bij alle bekende punten. Heeft u niet veel bagage, dan is de groene Transmilenio-bus een optie die u gratis naar het busstation brengt. Een vliegreis naar Bogota boekt u bij onder meer Air France - KLM, Lufthansa en Iberia.
Vliegtickets naar Bogota
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 345
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 510
Vanaf Brussel
€ 556
Vanaf Brussel
€ 561
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 568
Vanaf Brussel
€ 573
Vanaf Dusseldorf
€ 573
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 580
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL