Vlieg naar Peru

Peru is niet voor niets een geliefde bestemming voor veel backpackers! De jungle met een schitterende flora en fauna zorgt voor dagenlang plezier en nieuwe ontdekkingen. Wissel uw tocht door het oerwoud af met een bezoek aan de Incasteden en uw reis kan niet meer stuk. Uw vakantie wordt nog leuker met een voordelig vliegticket. Kijk daarom op Chaser.nl voor een betrouwbaar overzicht van alle vliegprijzen.
Algemene informatie
Peru ligt in het westen van Zuid-Amerika en grenst aan de Grote Oceaan. De oppervlakte beslaat zo'n 1,29 miljoen km² en er wonen bijna 30 miljoen Peruvianen. Lima is de hoofdstad en tevens de meest bezochte stad door toeristen. Het land bestaat uit Amazonelaagland met tropisch regenwoud en nevelwoud, een kustgebied van steen en zand en een uitgestrekt bergland. De Amazonerivier stroomt door het land.
Hoogtepunten
Peru biedt de avontuurlijke backpacker tal van natuurparken met een diverse flora en fauna: brulapen, jaguars, lama's, mangrovebossen en kleurrijke orchideeën zijn hier nog maar enkele voorbeelden van. Het Nationaal Park Manu bezit maar liefst 10% van alle planten- en vogelsoorten ter wereld en bovendien leven hier ook nog indianenstammen. Populair zijn de Ballestaseilanden waar zeeleeuwen en pinguïns hun leefgebied hebben. Wilt u ook graag wat van de historie zien? Dan is Machu Picchu een echte aanrader. Deze Incastad is nog helemaal in tact! De ruïnestad Chan Chan is in minder goede staat, maar minstens zo indrukwekkend door haar paleizen. Degenen die graag een uitdaging aangaan zijn uitgenodigd door de Aymara-indianen. U kunt een nacht bij deze stam op de eilandjes in het titicameer verblijven.
Klimaat
Peru heeft een zeer gevarieerd landschap en daarom kunnen de klimaten ook sterk verschillen. Aan de kust heerst een droog klimaat met de warmste maanden van december - maart. Op sommige plekken is de garúa aanwezig: een dichte, vochtige mist. De bergen kennen in tegenstelling tot de kust wel een regenseizoen, namelijk in de zomer van december - april. In het oerwoud heerst een tropisch klimaat; hier is het altijd warm en vochtig met een gemiddelde temperatuur rond de 27 graden. Omdat Peru onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland. De beste tijd voor een bezoek aan het land is de winter (van juni - september). Dit is het droge seizoen. De temperaturen dalen zelden onder de 14 graden, tenzij u hoog in de bergen bent. Hier kan het wel flink afkoelen.
Vliegen naar Peru
U arriveert op de luchthaven van Lima, de hoofdstad. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het kiezen van een vlucht. Rechtstreeks vliegen is mogelijk (met KLM), al is vliegen met een overstap vaak goedkoper. Airlines die vluchten naar Peru aanbieden zijn onder meer Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines.
Populaire bestemmingen
Al backpackend door Peru mag u Lima niet overslaan. Zeker als u een ervaren surfer bent, of graag uw surftalent wilt ontwikkelen, zijn de stranden van Lima een aanrader. Na een dag zon, zee en strand is een diner van verse vis vast aan u besteed!
Goedkoopste vliegtickets Peru
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL