Vlieg naar Lima

Mooie stranden, een schitterende omliggende natuur en een historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst staat. Hier spreken we over Lima! Deze Peruviaanse hoofdstad is een perfect startpunt voor uw avontuurlijke reis door Zuid-Amerika. Voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Lima kijkt u op Chaser.nl. Hier vindt u snel en eenvoudig een overzicht van alle aanbieders van vluchten naar Lima.
Algemene informatie
Na uw vlucht naar Lima arriveert u in de hoofdstad van Peru. Deze stad bestaat uit bijna 7,6 miljoen mensen en met een oppervlakte van 2.672 km² is het de grootste stad van het land. Lima vormt een agglomeratie met de stad Callao en ligt in het dal van de rivier de Rimac, aan de Grote Oceaan. In 1535 is Lima ontdekt door de Spanjaarden. Van de Spaanse kolonisatie zijn nog steeds overblijfselen te vinden.
Bezienswaardigheden
Een echte aanrader is om een fiets te huren en Lima zo optimaal te bekijken. Er zijn allerlei routes die speciaal uitgezet zijn voor de tweewielers. Ook bestaan er leuke routes om wandelend of hardlopend te doen. Een mooie stad in de buurt is Miraflores. Winkelen, ontspannen in het Kennedypark en een uitzicht over de Grote Oceaan behoren hier tot de mogelijkheden. In de Peruviaanse hoofdstad zelf is de wisseling van de wacht voor het presidentieel paleis een aanrader. Die vindt plaats op Plaza de Armas. Bezoek daarna ook de omliggende wijk met 16e-eeuwse gebouwen, zoals de Iglesia San Francisco. Voor historische hoogtepunten die nog ouder zijn gaat u naar Pachacamac. Hier treft u overblijfselen van de stad die gebouwd is door de Huari en er staan religieuze bouwwerken van de Inca's.
Te doen
Lima is populair vanwege de surfmogelijkheden aan de kust. U kunt lessen nemen en zo proberen de golven van de Grote Oceaan te trotseren. Populair is het stenenstrand La Punta in Callao, waar het optimaal genieten is van de zon. Andere fijne stranden zijn Punta Hermosa en Santa Maria, ten zuiden van Lima. Behalve relaxen op het strand is shoppen op een van de markten bovendien een aanrader. U vindt er allerlei mooie, Peruviaanse voorwerpen, instrumenten en natuurlijk verse groente en fruit. En verwen uzelf aan het einde van de dag met een diner van verse vis. In Lima zijn ontzettend veel goede en goedkope visrestaurants dankzij het visrijke water voor de kust van de stad.
Klimaat
Het klimaat van Lima karakteriseert zich door milde temperaturen. De zomer duurt van december tot april en de temperaturen liggen dan tussen de 21 en 28 graden. De winter vindt plaats in de maanden juni - september met een gemiddelde temperatuur tussen de 12 en 19 graden. Het wordt nooit extreem warm of koud in Lima. Er is wel een hoge luchtvochtigheid, wat betekent dat er in de winter een dikke mist hangt die alles vochtig maakt. De zomer is echter zonnig. Bovendien staat Lima bekend om haar prachtige zonsondergangen die de luchten kleuren.
Over de luchthaven
U landt na de continentale vlucht op Jorge Chavez International Airport (airportcode LIM), gelegen in de havenstad Callao, die tegen Lima aanligt. U kunt na aankomst op de luchthaven het beste een 'Taxi Green' aanhouden die vaste prijzen per wijk in Lima hanteert. Het populaire San Isidro en Miraflores zijn in 20 - 40 minuten te bereiken vanaf het vliegveld.
Vliegtickets naar Lima
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 503
Vanaf Dusseldorf
€ 546
Vanaf Brussel
€ 559
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 576
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 583
Vanaf Dusseldorf
€ 588
Vanaf Brussel
€ 588
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 598
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL