Vlieg naar Suriname

Met een vlucht naar Suriname gaat u een tropische vakantie tegemoet! In Paramaribo vindt u allerlei sporen van de Nederlandse invloed. De oerwouden zijn de thuisomgeving van duizenden schitterende dieren. De zoekmachine van Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van uw perfecte vlucht. Onafhankelijk vergelijkt Chaser.nl vluchten naar Suriname van alle aanbieders vanuit Nederland, Duitsland en België.
Algemene informatie
Suriname is een republiek in het noorden van Zuid-Amerika. De oppervlakte van het land is 163.820 km² en er wonen ongeveer 450.000 mensen. Het noorden grenst aan de Atlantische Oceaan. Voor het grootste gedeelte bestaat het land uit onbewoond tropisch regenwoud. Het noorden is bewoond. Hier ligt de hoofdstad Paramaribo. De officiële taal is het Nederlands.
Hoogtepunten
Wanneer u naar Suriname vliegt komt u aan in Paramaribo. Deze hoofdstad is zeker de moeite waard om te bezoeken. De Waterkant is de mooie boulevard van Paramaribo. Onder de palmbomen is het hier op z'n Surinaams genieten. Fort Zeelandia vertelt u alles over de voormalige Nederlandse overheersing. In Suriname ontkomt u niet aan een tocht door het regenwoud; het land heeft een rijkdom aan flora en fauna te bieden. Natuurreservaten als Brownsberg Nature Park en Galibi Nature Reserve huisvesten apen, schildpadden en talloze zeldzame vogels en hebben schitterende watervallen. De Jodensavanne is een gedeelte van het tropisch regenwoud dat nog lang niet helemaal ontdekt is, maar toegankelijk genoeg voor de avontuurlijke toerist. U zult uw ogen uitkijken in de jungle van Suriname. Vergeet niet een dag uit te trekken voor een van de paradijselijke stranden van Suriname!
Klimaat
In Suriname heerst een tropisch klimaat met veel neerslag en een hoge luchtvochtigheidsgraad. De neerslag valt met name in de periode december - januari en april - augustus. Het land wordt bovendien regelmatig geteisterd door passaatwinden. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 23 en 32 graden. In het zuiden kan het wel wat kouder worden. De beste tijd voor een reis naar Suriname is tussen september en november of in maart of februari, zodat u de zware regenval omzeilt.
Vliegen naar Suriname
De internationale luchthaven van Suriname ligt bij de hoofdstad Paramaribo en heet officieel Zanderij International Airport. Onder andere KLM en Surinam Airways vliegen vanuit Nederland op deze luchthaven.
Populaire bestemmingen
In Paramaribo gaat u terug in de tijd! De koopmanshuizen, Fort Zeelandia en het Onafhankelijkheidsplein geven u een indringend beeld van de geschiedenis. Aan de Waterkant kunt u heerlijk ontspannen onder de palmen en genieten van allerlei soorten exotisch vers fruit. Paramaribo is een perfect startpunt voor uw reis door de Surinaamse jungle.
Goedkoopste vliegtickets Suriname
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL