Vlieg naar Parimaribo

In Paramaribo ervaart u wat Surinaams ontspannen is! Genieten van de zon onder de palmen aan de waterkant en picknicken in de omliggende natuurparken. De Nederlands sprekende bevolking laat u direct thuis voelen in Paramaribo! Zin in een tropische vakantie? Kijk dan op de website Chaser.nl. Chaser.nl vergelijkt alle aangeboden vliegtickets naar Paramaribo, zodat u zo goedkoop mogelijk kan vliegen.
Algemene informatie
Een vlucht brengt u in de hoofdstad van Suriname. De stad, met een inwonertal van 245.000 (de helft van de Surinaamse bevolking) en een oppervlakte van 182 km², ligt aan de Surinamerivier en op ongeveer 15 km van de Atlantische Oceaan. De meest gesproken taal in Paramaribo is Nederlands. Tot 1975 behoorde Suriname tot het Koninkrijk der Nederlanden.
Bezienswaardigheden
Paramaribo is een bijzondere stad. Het centrum bestaat uit veel historische gebouwen die stammen uit het koloniale tijdperk. Ook zijn veel bouwwerken van hout gemaakt, zoals de St. Petrus en Paulus Kathedraal, waardoor Paramaribo een knus, bijna dorps karakter krijgt. Het hoogtepunt voor de meeste Nederlanders is Fort Zeelandia. Gesticht door de Nederlanders in 1600, doet het fort nu dienst als museum maar het is nog goed te zien hoe het fort dienst deed als handelsnederzetting, kazerne en gevangenis. Fort Nieuw Amsterdam is een openluchtmuseum waar u met gemak een dag kunt doorbrengen. De belangrijkste gebouwen staan aan het Onafhankelijkheidsplein. Dit plein moet u zeker op zondag bezoeken, wanneer de vogelzangcompetitie plaatsvindt.
Te doen
Waterkant is de mooiste straat van de stad en ligt evenwijdig aan de Surinamerivier. Hier ziet u niet alleen historische koopmanswoningen, maar ook een markt met verrukkelijk vers fruit dat klaar ligt om geproefd te worden. Aan de oevers van de Surinamerivier zoeken toeristen en inwoners graag verkoeling op. Ontspannen kan ook in de koninklijke tuinen waar palmen genoeg schaduw bieden tegen de felle zon. Een frisse duik in het zwembad is eveneens een aanrader; Kekemba Resort Paramaribo verwelkomt u graag.
Klimaat
Paramaribo heeft een tropisch regenwoudklimaat. Neerslag valt het hele jaar door. De maanden waarin de minste neerslag valt zijn september, oktober en november. Dit is dan ook de beste reistijd naar Paramaribo. De temperaturen zijn vrij constant en liggen rond de 27 graden.
Over de luchthaven
Als u naar Paramaribo vliegt, dan landt u op Johan Adolf Pengel International Airport (airportcode PBM), die oorspronkelijk Zanderij Airport heette. (Paramaribo bezit ook een luchthaven voor binnenlandse vluchten: Zorg en Hoop Airport.) Na uw vlucht rijdt een bus u in een uur naar de 45 km verderop liggende stad. Een taxirit is het alternatief, dit is echter twee keer zo duur is als de bus.
Vliegtickets naar Paramaribo
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 592
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 635
Vanaf Eindhoven
€ 669
Vanaf Brussel
€ 674
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 710
Vanaf Dusseldorf
€ 1011
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1229
Vanaf Dusseldorf
€ 1234
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL