Vlieg naar Zuid-Afrika

Boek uw reis naar Zuid-Afrika en u vraagt zich af waarom u dat nooit eerder hebt gedaan. Ongerepte natuurgebieden, van woestijnen tot aan grote natuurparken, de glooiende wijngaarden Stellenbosch en Franschoek, wereldsteden als Johannesburg en Kaapstad. Met een vlucht naar Zuid-Afrika beleeft u een vakantie als nooit tevoren. Op Chaser.nl ziet u welke goedkope vliegtickets er zijn om uw reis nog leuker te maken.
Algemene informatie
Zoals de naam al zegt, ligt Zuid-Afrika in het zuiden van het continent Afrika. Het land telt 52 miljoen mensen en heeft een oppervlakte van 1.221.000 km². De bevolking is een mix van bevolkingsgroepen waarvan 80% zwart is en 9% blank. De hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria, maar het economisch centrum van het land is Johannesburg. Het landschap van Zuid-Afrika bestaat uit bergen, woestijn, stranden, primitieve dorpjes, wereldsteden en natuurreservaten die zich lenen voor prachtige safaritochten. Een bezoek aan Zuid-Afrika laat u kennismaken met de veelzijdigheid van het land
Hoogtepunten
Zuid-Afrika associeert u misschien wel direct met de safaritochten door de natuurparken. Terecht! Want deze belevenis zult u nooit meer vergeten. Het Kruger National Park en het Kgalagadi Transfrontier Park zijn de beroemdste reservaten. In het Krugerpark is het de uitdaging om 'the big five' te spotten; aanvankelijk de vijf gevaarlijkste dieren in het park. Maar Zuid-Afrika kent nog veel meer bezienswaardigheden, zoals de Tafelberg, de wijngaarden, Houtbaai, de stranden van Kaapstad en Robbeneiland.
Klimaat
Het klimaat van Zuid-Afrika wordt sterk beïnvloed door de Atlantische en Indische Oceaan die het land aan drie zijden begrenzen. De klimaatzones variëren van een extreem woestijnklimaat in de Namibwoestijn in het noordwesten tot het subtropische klimaat in het oosten langs de grens met Mozambique. De winter in Zuid-Afrika valt in de periode juni - augustus. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden, terwijl de zomertemperatuur op sommige plekken kan oplopen tot 35 graden. De zomers van Zuid-Afrika vallen gelijk met het regenseizoen, behalve in de Westkaap waar regen in de winter valt.
Eten en drinken
Een diverse cultuur brengt uiteraard een gevarieerde keuken met zich mee. In Zuid-Afrika wordt veel vlees gegeten, dat veelal wordt bereid op de 'braai' (barbecue). Een echt nationaal gerecht is biltong, gedroogde reepjes vlees die als lekkernij worden gezien. De zoetekauwen kunnen hun vingers aflikken bij het eten van melktert, taart van custardachtige vulling bestrooid met kaneel. Daarnaast is Zuid-Afrika natuurlijk wereldberoemd vanwege de wijnen die er vandaan komen. De beste wijngaarden liggen in de valleien rond Stellenbosch, Franschoek, Paarl en Barrydale. En wist u dat de bekende rooibosthee ook een Zuid-Afrikaanse oorsprong heeft?
Vliegen naar Zuid-Afrika
Vluchten naar Zuid-Afrika boekt u bij airlines als British Airways, Emirates en KLM. De grootste luchthaven van Zuid-Afrika is die van Johannesburg. Andere airports waar vanaf Schiphol naar gevlogen kan worden, zijn Kaapstad, Bloemfontein, Durban, East Londen, George, Port Elizabeth en Upington.
Populaire bestemmingen
Johannesburg, de stad van Nelson Mandela! Bezoek het Apartheidsmuseum, of daal af in een van de goudmijnen en voel de goudkoorts door uw aderen vloeien. Een safaritocht en een glas Zuid-Afrikaanse wijn onder de zon maakt uw vakantie compleet.
Het gezicht van Kaapstad is de Tafelberg. De beklimming wordt beloond met een prachtig uitzicht! Ontspan op de stranden, bezoek de wereldberoemde wijngaarden en geef uw ogen goed de kost; de kans is groot dat u walvissen en pinguïns spot!
Goedkoopste vliegtickets Zuid-Afrika
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL