Vlieg naar Kaapstad

Voor een strandvakantie in Zuid-Afrika kiest u voor Kaapstad. Deze stad bezit prachtige zandstranden en geweldige golven om te zwemmen en te surfen. Ook voor natuur- en cultuurliefhebbers heeft Kaapstad genoeg te bieden. Ga naar deze stad en beklim de top van de Tafelberg, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de baaien en het uitgestrekte landschap.
Algemene informatie
Kaapstad is de populairste stad van Zuid-Afrika. De stad heeft een oppervlakte van 497 km² en er wonen ruim 827.00 mensen. Het is een van de meest multiculturele steden ter wereld. Kaapstad is de hoofdstad van de Westkaap en het is dan ook de stad waar de nationale regering zetelt. Beroemd is de stad vanwege de haven, de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en de natuur in de omgeving. Kaapstad is opgebouwd door de Verenigde Oost-Indische Compagnie in de 17e eeuw. De Nederlandse schepen gebruikten de stad als verversingspost tijdens hun reis naar het oosten.
Bezienswaardigheden
Een van de meest favoriete bezienswaardigheden van veel toeristen is de Tafelberg. De top kunt u zelf beklimmen, maar voor degenen die zich minder willen inspannen is de kabelbaan een prettig alternatief. De Tafelberg ligt in het Nationaal Park Tafelberg, waar ook Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gevestigd. Vanaf deze rotsachtige landtongen heeft u prachtig uitzicht. Een minstens zo mooi uitzicht heeft u vanaf Chapman's Peak Drive, een smalle weg dat de Noordhoek verbindt met de Houtbaai. Een bezienswaardigheid van andere orde zijn de walvissen in de kustwateren. In augustus - november zijn er zuidkapers en bultruggen vanaf de kust te zien. De orka is zelfs het hele jaar door te spotten.
Zon, zee en strand
Kaapstad wordt veel bezocht vanwege de stranden. Deze zijn niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking. Het unieke aan de stranden van de stad is dat ze onderling sterk verschillen dankzij het gevarieerde landschap. Boulders Beach is bekend vanwege de Afrikaanse pinguïns die er leven. Ook de temperatuur van het zeewater kan erg verschillen; het water van de Valsbaai is veel warmer dan het water aan de kant van de Atlantische Oceaan. De stranden zijn voor veel surfers ook een perfecte uitvalsbasis om de golven te trotseren. Hiervan is Houtbaai wel de meest geliefde plek.
Te doen
Razend populair is het Victoria & Alfred Waterfront, het historische hart van de haven van Kaapstad. Hier geniet u van het uitzicht, kunt u gevarieerd shoppen, bekijkt u de Two Oceans Aquarium en vanaf hier maakt u een uitstapje naar Robbeneiland of Duikereiland. Een dagtripje naar de Kaapse Wynland laat u de wijnen proeven van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.
Klimaat
De zomer in Kaapstad valt in de maanden december, januari en februari. De temperaturen zijn dan hoog, gemiddeld zo'n 26 graden, en er valt weinig neerslag. Kaapstad is de ultieme bestemming om de jaarwisseling op het strand te vieren. De winter, die loopt van juni tot en met augustus, is tamelijk nat. Het kan behoorlijk koud worden, met temperaturen rond de 3 graden. Boek uw reis in oktober en november, wanneer de temperaturen stijgen en de lente begint. Ook de zomer is een geschikte periode, zeker als u van plan bent de vakantie op het strand door te brengen.
Over de luchthaven
Met een bezoek aan Kaapstad landt u op de op een na grootste airport van Zuid-Afrika. Cape Town International Airport is aanzienlijk gerenoveerd voor het WK voetbal van 2010. Op 22 km afstand ligt het centrum van Kaapstad. Shuttlebusjes brengen u naar de door u opgegeven bestemming. Sneller gaat het vervoer per taxi. De Touch Down Taxis hebben een vergunning van de luchthaven en rijden u in 20 minuten naar de stad.
Vliegtickets naar Kaapstad
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 559
Vanaf Dusseldorf
€ 567
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 587
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 589
Vanaf Brussel
€ 590
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 595
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 604
Vanaf Brussel
€ 605
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Zuid-Afrika
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL