Vlieg naar China

China is een schitterend land. Rijstvelden, hoge bergen met eeuwige sneeuw, tropische stranden; de natuur is schitterend. De Chinese Muur, Tibet, De Verboden Stad; de cultuur idem dito. De heerlijke Chinese keuken, Chinees Nieuwjaar... Ook de Chinese tradities zijn fantastisch! Voor een vakantie vol variatie gaat u naar China. Kijk op Chaser.nl om te zien welke vlucht het beste op uw wensen aansluit!
Algemene informatie
China is een land met een enorme oppervlakte van maar liefst 9,6 miljoen km² en een dito bevolking van 1,34 miljard Chinezen. Qua inwonertal is China het grootste land van de wereld. Het land is een van de oudste centra van beschaving. Sinds 1949 is het land communistisch. De hoofdstad is Beijing (Peking).
Hoogtepunten
China is zo'n groot land, de mogelijkheden voor sightseeing zijn dan ook enorm. Er zijn enkele hoogtepunten die u echt niet mag missen: de Chinese Muur is een attractie die enige inspanning kost, maar de moeite loont vanwege de schitterende vergezichten over stad en land. De grootste steden zijn Beijing en Shanghai en ook Hong Kong geeft u een kijkje in het China van de toekomst. Erg indrukwekkend is het terracottaleger bij Xi'an van meer dan 9000 archeologische terracottafiguren. Natuurliefhebbers moeten Guillin bezoeken; het karstgebergte en de Li-rivier zullen u versteld doen staan. Dit geldt ook voor de Yangzirivier waarover u een cruisetocht kan maken en de grotten in Shanxi en bij Luoyang. Voor een tropische vakantie vaart u af naar het eiland Hainan.
Klimaat
China heeft een warm, gematigd klimaat. In het zuiden heerst het zogeheten chinaklimaat (gematigd met natte zomers en droge winters) die gunstig is voor het verbouwen van rijst. In het noorden en het westen heersen afwisselend woestijnklimaten (Sinkiang en Binnen-Mongolië) en gebergteklimaten (Tibet).
Vliegen naar China
Overweegt u een vliegreis naar China? Dan heeft u de keuze uit tientallen vliegvelden om te arriveren. De luchthavens die het meest worden aangedaan zijn die van Beijing en Shanghai. U kunt onder andere terecht bij de maatschappijen KLM - Air France, British Airways, LOT Polish Airlines, Cathay Pacific en Aeroflot.
Populaire bestemmingen
De hoofdattractie van Beijing, De Verboden Stad met Het Plein van de Hemelse Vrede, maakt een onvergetelijke indruk op u. Bewaar uw energie voor een tocht over de Chinese Muur vanwaar u schitterend uitzicht heeft. Na uw klimtocht is de vers bereide pekingeend goed aan u besteed!
Shanghai: traditioneel China meets Het Westen! Naast imposante wolkenkrabbers huisvest Shanghai koloniale bouwwerken en straten vol traditionele winkeltjes. De tientallen Chinese tuinen met pagodes en theehuizen laten u volledig ontspannen! En gaat u 's avonds stappen in Xintiandi?
Goedkoopste vliegtickets China
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL