Vlieg naar Shanghai

In Shanghai zal elke toerist zich vermaken, of u nu van cultuur houdt en de vele koloniale overblijfselen wilt bekijken, de sfeer van een moderne zaken- en havenstad wilt ervaren of juist van plan bent de rust op te zoeken en het traditionele China wilt leren kennen. Shanghai biedt voor ieder wat wils! De zoekmachine van Chaser.nl helpt u graag bij het vergelijken en vinden van de beste vliegtickets naar deze wereldstad!
Algemene informatie
Shanghai, ook wel als 'Sjanghai' gespeld, is China's grootste stad. De oppervlakte van Shanghai is 6.431 km². Ooit was Shanghai een klein vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldstad met maar liefst 23 miljoen inwoners. Ook heeft de Chinese stad de grootste haven ter wereld, gelegen aan de monding van de rivier de Jangtsekiang in de Oost-Chinese Zee.
Bezienswaardigheden
Shanghai is een stad waarin het westerse wordt gecombineerd met het Chinese. In de architectuur is dit goed terug te zien, bijvoorbeeld in de Oriental Pearl Tower. Behalve indrukwekkende hoogbouw heeft Shanghai lange bruggen, zoals de 36 km lange Hangzhoubaai-brug die de kusten van de oceaan verbindt. Minder modern, maar minstens zo bezienswaardig is de wijk de Bund. Deze koloniale wijk ligt aan de oevers van de rivier en huisvest allerlei historische gebouwen die 's avonds mooi verlicht worden. Een ander stukje traditionele cultuur vindt u in de Duolon Lu, de straat vol boek- en antiekwinkels. Degenen die zich meer thuis voelen in een trendy omgeving, halen hun hart op in de uitgaanswijk Xintiandi. Een leuke avond is gegarandeerd!
Te doen
In Shanghai zijn allerlei plekken te vinden waar u optimaal kunt ontspannen, zoals verschillende parken met romantische plekjes, beschutte pagodes en mooie bomen. Aanraders zijn Fuxing Park, Gongqing Forest Park en de Yuyuantuin met een traditioneel Chinees theehuis. Meer romantiek vindt u in Zhujiajiao, een wijk op het water die meer dan 30 bruggen bezit die gebouwd zijn tijdens de Mingdynastie. Ook het oceaanaquarium met een haaienbassin en diverse onderwatergangen is geweldig voor zowel jong als oud. Op zoek naar bijzondere Chinese souvenirs? Ga dan shoppen in de Nanjing Road, waar behalve kleine Chinese winkeltjes ook de internationale merken zijn gevestigd.
Klimaat
Het klimaat van Shanghai is een vochtig, subtropisch klimaat. De winters worden beïnvloed door de koude wind uit Siberië en zijn koud en vochtig met temperaturen rond de 2 graden. Deze lopen hoog op in de zomer, wanneer het gemiddelde rond de 27 graden ligt. Een hevige regenbui of onweersbui valt dan met regelmaat. Ook tyfoons zijn Shanghai in dit seizoen niet vreemd. Om deze heftige weersomstandigheden te vermijden zijn de herfst en lente de beste perioden om een reis te maken naar Shanghai.
Over de luchthaven
Een grote zakenstad zoals Shanghai heeft meerdere luchthavens. De internationale luchthaven van de stad is Pudong (airportcode PVG). Na uw vlucht kunt u een taxi nemen naar het centrum, die er een uur over doet. De taxi is beduidend goedkoper dan die in Nederland. Vanaf Schiphol kunt u naar Shanghai vliegen met onder meer Aeroflot, Cathay Pacific en Dragonair.
Vliegtickets naar Shanghai
Vanaf Brussel
€ 850
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1004
Vanaf Dusseldorf
€ 1039
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1317
Vanaf Brussel
€ 1332
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1351
Vanaf Brussel
€ 1452
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1510
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden China
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL