Vlieg naar Beijing

Zoek u voor uw vakantie een immense stad vol cultuur, rijkversierde architectuur en heerlijk eten? Dan is Beijing het helemaal voor u! Deze Chinese stad onthult u graag haar schatten, zoals De Verboden Stad en de Chinese Muur. Kijk op Chaser.nl voor uw vlucht naar deze grote stad.
Algemene informatie
Beijing, ook wel Peking genoemd, is de hoofdstad van China en tevens het politieke, educatieve en culturele centrum van het land. De stad heeft een oppervlakte van maar liefst 19.612 km² en er wonen bijna 20 miljoen Chinezen. Er stromen verschillende rivieren door de stad, zoals de Yongdingrivier en de Chaobairivier. Beijing kenmerkt zich door de vele rijkversierde bouwwerken, tempels en natuurlijk de Chinese Muur.
Bezienswaardigheden
De hoofdattractie van deze miljoenenstad is De Verboden Stad, de verblijfplaats van de keizer en zijn directe familie, die verboden was te betreden voor ieder ander. De bouw ervan begon tijdens de 15e-eeuwse Mingdynastie. Heden ten dage mag u ook als gewone sterveling deze 'stad in een stad' bezoeken. De ingang is de Poort van de Hemelse Vrede die leidt naar het gelijknamige, zeer bekende, historische plein waar de communistische republiek China in 1949 werd uitgeroepen. Vanaf hier heeft u toegang tot honderden schitterend vormgegeven gebouwen met draken en andere versieringen. Maar er is in Beijing nog veel meer architectuur te bewonderen die een goed beeld geven van de rijke Mingdynastie, zoals de Tempel van de Hemel waar de keizer om een goede oogst vroeg. En natuurlijk is het Olympisch Stadion van 2008 ook een bezichtiging waard.
Te doen
Een reis naar Beijing is niet compleet als u de Chinese Muur heeft bezocht. Vanaf de stad kunt u uitstekend een dagtrip maken over de 2400 km lange muur die oorspronkelijk een verdegingswerk tegen de Hunnen was. Zorg voor goed schoeisel en voldoende water als u een tocht begint, want deze vergt veel van uw inspanning! Daarnaast zijn er tientallen markten waar het onderhandelen is geblazen over prachtige producten zoals porselein, sieraden, bewerkte stoffen en kalligrafieën. In Beijing vertellen musea u van alles over het rijke verleden van China. Sluit hoe dan ook de avond af in een van de restaurants en maak kennis met de traditioneel bereide pekingeend!
Klimaat
Beijing heeft een vochtig continentaal klimaat. Door de invloed van de Oost-Aziatische moesson zijn de zomers heet en vochtig. De koude en droge winters worden beïnvloed door de Siberische anticycloon. Ook stof- en zandstormen zijn Beijing in de lente niet vreemd. Deze stormen zijn afkomstig uit de Mongolische steppe. De meeste regen valt in de zomermaanden dan is de gemiddelde temperatuur rond de 26 graden. De beste tijd voor een reis naar deze stad is dus in het voor- of najaar.
Over de luchthaven
De luchthaven van Beijing is Beijing Capital International Airport (airportcode PEK), 20 km ten noordoosten van het centrum. Per auto of taxi bereikt u het centrum over de Airport Expressway (een tolweg) in 40 tot 60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. Er is ook een light rail die verbonden is met het metrosysteem. Vliegt u vanaf Schiphol? Dan kunt u het beste een ticket boeken bij British Airways, LOT Polish Airlines, Lufthansa of KLM - Air France.
Vliegtickets naar Beijing
Vanaf Brussel
€ 741
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 746
Vanaf Dusseldorf
€ 769
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 904
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 905
Vanaf Brussel
€ 1137
Vanaf Brussel
€ 1204
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1217
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden China
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL