Vlieg naar India

India betekent indrukwekkende tempels, grote forten en paleizen, een woestijntocht per kameel en zachte zandstranden aan een azuurblauwe zee. India is een land vol mogelijkheden! De website Chaser.nl helpt u bij het vinden van de vlucht die het beste op uw wensen aansluit. Deze website vergelijkt alle prijzen en laat u zien bij welke airline u het beste kunt boeken!
Algemene informatie
Het land India ligt in Zuid-Azië en heeft 1,2 miljard inwoners, waarmee het op China na het meest bevolkte land ter wereld is. De oppervlakte van India beslaat 3.287.263 km². India is een schiereiland dat grenst aan de Indische Oceaan en de de Golf van Bengalen. De hoofdstad is New Delhi en de grootste stad van het land is Mumbai (voorheen Bombay).
Hoogtepunten
India is een heel fascinerend land voor backpackers. Prachtige natuurgebieden, culturele steden en een kijkje in het sobere leven van de meeste inwoners. De meeste toeristen brengen een bezoek aan het noorden van het land. In New Delhi ziet u rijkdom, in Old Delhi de armoede en vele monumenten. Moskeeën, hindoeïstische tempels en grote paleizen zult u niet kunnen missen. In de beroemde stad Agra bevindt zich het beroemde praalgraf Taj Mahal. Tegenovergesteld aan al deze rijkdom staat de chaotische stad Varanasi, waar hindoes zich baden en wassen in de Gangesrivier. Er zijn ook volop mogelijkheden om het land per kameel te ontdekken, bijvoorbeeld in Jaisalmer en Bikaner. U kunt zelfs in de woestijn overnachten! Verder behoort een strandvakantie ook tot de opties. Goa heeft bijvoorbeeld zachte zandstranden aan een azuurblauwe zee.
Klimaat
In India heersen verschillende klimaten. Het grootste gedeelte van het land heeft een moessonklimaat, met een regenseizoen van juni tot september. Het zuiden bijvoorbeeld heeft een tropisch klimaat waar het veel meer regent, en het noorden heeft juist een gematigd klimaat. In de Tharwoestijn in het noordwesten regent het echter bijna nooit. De beste periode om naar het land af te reizen is oktober - februari, het koele seizoen.
Vliegen naar India
Er zijn verschillende luchthavens die goede toegangspoorten zijn van India. De grootste luchthavens zijn Mumbai, Calcutta en Delhi. Vliegmaatschappijen die vanaf Schiphol hier naartoe vliegen zijn onder meer KLM, British Airways, Swiss en Emirates. De heenvlucht duurt ongeveer ruim 8,5 uur. De duur van de vlucht is uiteraard ook afhankelijk van welke airport in India u kiest.
Populaire bestemmingen
Delhi is een mix van heden en verleden, rijk en arm. Een stad die u gezien moet hebben! Hoogtepunten als het Rode Fort en de Lotustempel onthullen graag hun schatten aan u. Laat u rondrijden op een riksja om zonder inspanning de stad te bekijken.
In Mumbai, de hoofdstad van India én het thuisfront van Bollywood, maakt u kennis met de mix van Indiase culturen. Bewonder de imposante architectuur en maak een uitstapje naar het nabijgelegen Elephanta Island om de minstens zo indrukwekkende grotten te bezichtigen.
Goedkoopste vliegtickets India
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL