Vlieg naar Delhi

Delhi is een uitstekend cultureel startpunt van uw reis door India. Aan bezienswaardigheden zoals hindoeïstische tempels, moskeeën en imposante residentiegebouwen geen gebrek. De heerlijke Indiase gerechten en de knusse winkeltjes maken uw reis compleet. Voor de voordeligste reis kijkt u op Chaser.nl, die alle prijzen van vliegtickets vergelijkt.
Algemene informatie
Delhi is een stad in India die samen met de hoofdstad New Delhi en een aantal andere steden een groot stedelijk gebied vormt. Meestal worden de beide steden samen Delhi genoemd. Er wonen zo'n 11 miljoen mensen in Delhi, waardoor het na Bombay de grootste stad van het land is.
Bezienswaardigheden
In Delhi maakt u kennis met de rijke Indiase cultuur. Niet te missen is de Qutb Minar, de grootste minaret van India die gebouwd is in de 7e eeuw. Een ander islamitisch bouwwerk is de Jama Masjid, de grootste moskee van het land. Bezoek ook het Rode Fort van Lal Qila. Dit gigantische verdedigingswerk van rood zandsteen is maar liefst 2 km lang. Of neem een kijkje bij het hindoeïstische tempelcomplex Akshardham. Maar in Delhi ziet u op veel meer kenmerken van de rijke godsdienstcultuur, zoals de Lotustempel, mannen met tulbanden, badende vrouwen in de Gangesrivier en natuurlijk de beruchte koeien op straat.
Te doen
Op een ontspannen manier Delhi bekijken? Pak dan een rickshaw! Op deze driewielers kunt u zich laten rondrijden zonder dat het u enige moeite kost in de hitte. Bent u dol op het afstruinen van kraampjes en winkeltjes? Dan is de wijk van Chandni Chowk goed aan u besteed. Elk straatje is daar namelijk gewijd aan een ander product. Zo ziet u de straat van de specerijen, van de juwelen of van het zilver. In de prachtige winkel Aap ki Pasand vindt u honderden soorten Indiase thee. Delhi huisvest ook een drie eeuwen oud winkelcentrum waar u prachtige sieraden op de kop tikt, evenals kunst, handwerk en Indiase kleding.
Klimaat
De Indiase stad heeft een vochtig, subtropisch klimaat. De zomers zijn extreem heet en duren van april tot maar liefst oktober. De moesson begint eind juni en zorgt voor grote regenbuien. In november treedt de milde winter in. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25 graden. In de zomer lopen temperaturen op tot ver in de dertig graden. De aangenaamste tijd om een reis te maken naar deze Indiase stad is dan ook in de winter.
Over de luchthaven
Delhi heeft een eigen luchthaven, Indira Gandhi International Airport (airportcode DEL). Dit vliegveld ligt 15 km van het stadscentrum af. De snelste verbinding met de airport is die met de metro. Ook rijden er bussen naar het centrum.
Vliegtickets naar Delhi
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 330
Vanaf Brussel
€ 436
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 445
Vanaf Brussel
€ 455
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 464
Vanaf Brussel
€ 471
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 489
Vanaf Dusseldorf
€ 492
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden India
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL