Vlieg naar Mumbai

Mumbai, de hoofdstad van India en het thuisfront van Bollywood! In deze kleurrijke stad vindt u een rijkdom aan Indiase culturen. Rijk en arm, modern en traditioneel; u zult algauw ondervinden dat dit een stad van contrasten is! Overweegt u een reis naar Mumbai? Kijk dan snel op Chaser.nl en vindt uw goedkoopste ticket!
Algemene informatie
Mumbai, ook wel Bombay genoemd, is de grootste stad en tevens de hoofdstad van India en heeft 12,5 miljoen inwoners. De oppervlakte van Mumbai is 603 km². De stad ligt in het westen op het eiland Salsette in de Arabische Zee. De haven van Mumbai is een belangrijke toegangspoort van India. Omdat Mumbai het commerciële centrum van het land is, trekt Mumbai heel veel immigranten aan, waardoor de stad een smeltkroes is van culturen. In het hart van de stad is Bollywood gevestigd; de filmproductie van Mumbai is wereldberoemd. Naast de rijkdom van de wolkenkrabbers kent Mumbai ook veel armoede. Bijna de helft van de inwoners woont in sloppenwijken.
Bezienswaardigheden
Het opvallendste gebouw van Mumbai is de Gateway of India. Deze triomfboog is in 1911 gebouwd aan het water. Een ander schitterend staaltje architectuur is het Taj Mahal Hotel, zowel van binnen als van buiten. Mumbai heeft ook een prachtige, cirkelvormige weg langs de baai van Mumbai, bijgenaamd 'The Neckless'. Overdag heeft u hiervandaan prachtig zicht over zee, en 's avonds wordt deze ocean drive sfeervol verlicht. In Mumbai vindt u verder veel gebouwen die herinneren aan de Britse periode, zoals de universiteit van Mumbai en het neogotische Victoria Terminus dat als treinstation fungeert. De Indiase cultuur leert u kennen in de Dobi Ghats, waar textiel met de hand wordt gewassen, een spektakel om te zien!
Te doen
Een aanrader is een boottocht naar Elephanta Island. In drie kwartier bereikt u vanaf Mumbai het eiland dat u kunt beklimmen om de mooie grotten te zien die door boeddhistische monniken zijn uitgehouwen. De rust in Mumbai vindt u op de Mumbai Cricket Ground, waar dagelijks cricket wordt gespeeld door de inwoners, maar waar het ook voor toeristen heerlijk toeven is op het grasveld. Er is bovendien een strand in Mumbai, namelijk het kleine stadsstrand Chowpatty waar u heerlijk kunt eten. De oriëntaalse sfeer snuift u op op de Crawford Market, waar u onder andere vers fruit en typisch Indiase kruiden vindt.
Klimaat
In Mumbai heerst een tropisch klimaat met een constante gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden, en een moessonseizoen van juni tot en met september. De zomer valt in de maanden maart - juni. De beste tijd om af te reizen naar Mumbai is in de winter, van december tot en met februari.
Over de luchthaven
Mumbai heeft een eigen luchthaven: Chhatrapati Shivaji International Airport (airportcode BOM). Vanaf de luchthaven ligt het toeristisch centrum op 30 km afstand dat bereikbaar is met een taxi die u vooraf betaalt of met uw hoteltransfer. Op hetzelfde terrein als de internationale luchthaven ligt de luchthaven voor binnenlandse vluchten, Santa Cruz Domestic Airport. Heeft u nog een binnenlandse vlucht in India? Dan kunt u via een shuttlebus bij dit vliegveld komen.
Vliegtickets naar Mumbai
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 382
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 386
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 410
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 423
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 465
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 482
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 482
Vanaf Brussel
€ 483
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden India
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL