Vlieg naar Thailand

Thailand brengt u in een andere wereld, waar u de alledaagse beslommeringen helemaal vergeet. U maakt kennis met de boeddhistische cultuur, de pittige Thaise keuken en niet te vergeten; de uitgestrekte natuur die zich perfect leent voor sportieve activiteiten als raften, bergbeklimmen en tochten door de jungle. Wilt u graag ontspannen aan het strand? Dan is een van de eilanden van Thailand een perfecte bestemming. Boek bijvoorbeeld een reis naar Phuket voor een vakantie aan zee.
Algemene informatie
Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië met als hoofdstad Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. Er wonen zo'n 65,9 miljoen mensen op een oppervlakte van 513.115 km². 95% van de bevolking is boeddhistisch. Het landschap van Thailand is zeer gevarieerd: van bossen en bergen in het noorden tot aan rivieren en tropisch regenwoud in het zuiden. Het land bezit daarnaast nog honderden eilandjes voor de kust. Het Thaise landschap leent zich dus uitstekend voor een gevarieerde vakantie! Houd rekening bij het boeken van uw vlucht dat er een tijdsverschil met Nederland is van vijf uur (en in de wintertijd zes uur).
Klimaat
Er heerst een tropisch klimaat in Thailand. Het noorden heeft een droog savanneklimaat, het zuiden van Thailand kent een moessonklimaat. Het moessonseizoen valt in de periode mei tot juli. De regenbuien die dan vallen zijn kort en hevig. De gemiddelde temperatuur in het land is maar liefst 27 graden. Het toeristenseizoen loopt grofweg van november tot en met februari, dit is het droge seizoen. Het is dan ook minder warm dan in de andere maanden en daarom prettig om actief in de natuur te zijn of de bezienswaardigheden in Bangkok te bekijken.
Eten en drinken
De Thaise keuken is heel divers, wat te maken heeft met de grote oppervlakte en de grote bevolking van het land. Er wonen zeker veertig verschillende bevolkingsgroepen met elk hun eigen eetgewoonten. Het basisingrediënt voor de maaltijden in Thailand is rijst, die in soort varieert van kleefrijst tot aan jasmijnrijst. Noedels zijn typisch Thais, maar ook allerlei currygerechten zijn kenmerkend voor het land. Qua groente zult u veel bonen, kool en aubergine tegenkomen. Let wel dat Thaise gerechten vaak sterk worden gekruid of pittig worden gemaakt met sambals en chilisauzen. En oefent u eerst het eten met eetstokjes, voordat u Thailand bezoekt?
Vliegen naar Thailand
De meeste tickets worden geboekt naar de hoofdstad Bangkok. Deze metropool met de vele boeddhistische tempels, wolkenkrabbers, duizenden winkels en marktkraampjes is zeker een bezoek waard. Een tweede populaire bestemming in Thailand is Phuket, het grootste eiland van Thailand. Hier kunt u fantastisch duiken en snorkelen. Een ontspannen strandvakantie vol zon zult u hier zeker beleven.
Populaire bestemmingen
In Bangkok belandt u in een metropool waar u de eeuwenoude boeddhistische cultuur ontdekt in allerlei eeuwenoude tempels. Maar ook het moderne Bangkok treft u aan in de wijken vol wolkenkrabbers. Ga voor de afwisseling lekker shoppen op het Siamplein, of ontspan terwijl u een stevige massage ondergaat. Bangkok bezorgt u een wereldse ervaring!
Op Phuket is het op en top genieten aan de turquoise zee. U gaat een strandvakantie tegemoet die u sprakeloos laat worden, helemaal als u de ondergaande zon de hemel paars, roze en rood ziet kleuren. Watervallen, een groene natuur, witte zandstranden en talloze mogelijkheden om te snorkelen, te varen en tot in de vroege uurtjes te stappen; het is enkel genieten!
Goedkoopste vliegtickets Thailand
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL