Vlieg naar Bangkok

Zin om naar een echte wereldstad te gaan? Ga dan naar Bangkok! boeddhistische tempels en wolkenkrabbers, Thaise noedels en massages, shoppen en ontspannen in het park. Een reis naar Bangkok brengt u in een totaal andere wereld dan de westerse. Laat u verrassen in deze stad!
Algemene informatie
Bangkok is de hoofdstad van Thailand en met meer dan 15 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1.568,737 km² de grootste en de dichtst bevolkte stad van het land. De populariteit van de stad is onder toeristen de laatste jaren flink gegroeid. Bangkok is favoriet onder duizenden backpackers.
Bezienswaardigheden
Voor de meeste bezienswaardigheden gaat u naar het eiland Rattanakosin, dat bekend staat als de oude stad. Hier staat het koninklijk paleis waar u met gemak een dag kunt ronddwalen. Op het terrein van dit paleis staat de Boeddhistische tempel Wat Phra Kaew, een verzameling van rijk versierde gebouwen en monumenten. Een tempel die eveneens een bezoek waard is, is Wat Arun die bestaat uit gekleurd Chinees porselein. Erg modern is het Siamplein, dat het Bangkok van de toekomst representeert. U treft er kleine boetiekjes, grote winkels, restaurants en diverse musea
Te doen
Er is een groot aantal musea in de stad te vinden. De musea op het eiland Rattanakosin gaan voornamelijk over de geschiedenis en cultuur, zoals het nationale museum en het Siammuseum. De hectiek van Bangkok ontvlucht u in het groene Lumphini Park of in het Santichaiprakarn Park, waar een 18e-eeuws fort staat dat een beklimming waard is. Maar misschien ontspant u nog wel meer in een van de spa's of mineraalbaden van Bangkok. Bovendien kunt u zich laten masseren op nagenoeg elke straathoek. Een leuk dagje uit met kinderen kunt u in Siam Ocean World, die zich zullen vergapen aan het grootste aquarium van Zuid-Oost Azië.
Eten en drinken
Bang voor een hongerig gevoel hoeft u in Bangkok niet te hebben; er zijn meer dan 50.000 eetgelegenheden. Zowel Thaise specialiteiten als de internationale keuken zijn goed vertegenwoordigd. Bovendien is er een groot aantal vegetarische restaurants waar u een goed kunt eten. Typisch Thais eet u wanneer u noedels bestelt. Let op dat veel gerechten erg pittig zijn! De beste restaurants vindt u in de wijk Sukhumvit, al zijn de maaltijden hier prijziger dan elders. Een ware verfrissing ondergaat u als u een ijsje probeert. IJs wordt op veel plaatsen in Bangkok verkocht en is smaakvol, goedkoop en veilig om te eten.
Shoppen en uitgaan
De place to be in Bangkok om te winkelen is het Siamplein. Er staan hier grote warenhuizen, maar ook tientallen kleine designboetiekjes waar u kunt shoppen voor beduidend lagere prijzen dan in Europa. Waar u werkelijk alles kunt kopen is de Chatuchak weekendmarkt met meer dan 8000 kramen. Verder vindt u overal in de stad verschillende markten, winkels en warenhuizen. Ook zijn er allerlei kledingwinkels waar u kleding naar wens kunt laten maken. Het nachtleven in Bangkok gaat er wild aan toe. Veel clubs zijn verplicht om 1.00 uur te sluiten.
Vervoer
De beste manier om door Bangkok te reizen is met de BTS Skytrain. Er zijn twee lijnen die samen komen bij Siam waar u kunt overstappen. Er zijn tickets tegen contant geld beschikbaar, maar er zijn ook oplaadbare vervoerspasjes die gemakkelijker in gebruik zijn. Van de Skytrain is het mogelijk over te stappen op de metrolijn, al wordt deze minder gebruikt door toeristen. Populair is het reizen door de stad per waterbus of -taxi. Verschillende boten brengen u naar allerlei locaties terwijl u van het uitzicht vanaf het water geniet. Maar wat dacht u van sightseeing per fiets? Buiten de hoofdwegen ligt een voor fietsers begaanbaar netwerk van straatjes. Op verschillende punten worden speciale routes aangeboden die u langs allerlei hoogtepunten brengt.
Klimaat
Bangkok is de heetste stad in de wereld. Het is er altijd zonnig en het hele jaar door liggen de temperaturen boven de 30 graden. De meeste neerslag valt in de periode van mei tot oktober. De prettigste periode om vliegtickets Bangkok te boeken is in het koele seizoen tussen november en februari. Het is dan nog steeds 30 graden, maar als het donker wordt zakt de temperatuur naar de 20 graden.
Over de luchthaven
Bangkok bezit twee luchthavens: Suvarnabhumi Airport (BKK) , de grootste luchthaven waarnaar bijna alle internationale vliegtickets worden geboekt, en Don Muang Airport. Suvarnabhumi Airport ligt ruim 30 km van de stad verwijderd. Wees dus voorbereid op een tamelijk lange rit na uw vlucht naar het centrum van Bangkok. De meest reguliere en snelste vervoersoptie is de hogesnelheidstrein Airport Rail Link. Er gaan twee treinen: een die direct naar het centrum rijdt en een ander die op alle tussenstations stopt. De vlucht Amsterdam - Bangkok duurt tussen de 10 en 12 uur. Tijd genoeg om uw reisgids door te nemen!
Vliegtickets naar Bangkok
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 418
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 427
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 430
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 450
Vanaf Brussel
€ 484
Vanaf Brussel
€ 487
Vanaf Brussel
€ 494
Vanaf Brussel
€ 495
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Thailand
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL