Vlieg naar Phuket, Thailand

Schitterende zandstranden, turquoise zeeën, gegarandeerd zon: Phuket is de vakantiebestemming van uw dromen. Met een vliegreis naar Phuket verwent u uzelf en uw reisgenoten! Maar waar vindt u nu de goedkoopste vliegtickets naar dit eiland? De website Chaser.nl geeft u het antwoord: de zoekmachine van Chaser.nl vergelijkt alle vliegmaatschappijen en andere aanbieders van vluchten. Zo ziet u meteen waar u uw tickets het beste kunt reserveren.
Algemene informatie
Phuket is een prachtig eiland van Thailand met een oppervlakte van 543 km², en daarmee het grootste eiland van het land. De hoofdstad van het eiland heet ook Phuket. Het eiland ligt in de Andamanse Zee en de Phuketzee en is met twee bruggen verbonden met het vasteland.
Bezienswaardigheden
Net zoals de rest van Thailand zijn er op Phuket allerlei tempels te bewonderen. Wat Chalong is de bekendste tempel van Phuket. Ga 's avonds naar de Wat Aruntempel. De met glas en porselein versierde torens worden dan adembenemend verlicht. De mooiste zonsondergang die u ooit gezien heeft wordt overtroffen door de zonsondergang die u aanschouwt vanaf Laem Phrompthep op Phuket. De zon zakt onder in de Andamanse Zee, terwijl de lucht paars, roze en rood kleurt; u weet niet wat u ziet.
Te doen
Degenen die kiezen voor Phuket, doen dat haast allemaal om dezelfde reden: de schitterende stranden en watervallen van het eiland aanschouwen! In het oosten van het eiland zijn de watervallen te vinden. Bang Pae is hiervan de grootste. Phatong Beach is het bekendste strand en heeft een bruisend nachtleven. Er zijn nog tal van andere stranden met elk hun eigen karakter: druk, rustig, met palmbomen of een overdaad aan accommodaties. Kies ook een keer voor Phi Phi Island. Uiteraard kunt u fantastische duiken, snorkelen, kajakken en tal van andere watersporten beoefenen in Phuket.
Klimaat
In Phuket heerst een tropisch moessonklimaat met twee seizoenen. Er is een droog seizoen van november tot april en een regenseizoen van mei tot oktober. De temperaturen blijven echter constant rond de 29 graden liggen. Het zeewater heeft dezelfde temperatuur. De beste tijd voor een reis is het regenseizoen, omdat de buien (die kort en heftig zijn) voor de nodige verkoeling zorgen. Bovendien is de natuur op z'n mooist in deze periode.
Over de luchthaven
Vliegt u naar Phuket, dan landt u in het noorden van het Thaise eiland. Vliegtickets Phuket worden onder meer aangeboden door Korean Air, Condor, Lufthansa en KLM. De meeste vluchten maken een tussenstop in bijv. Bangkok. Het reguliere vervoer vanaf Phuket International Airport (airportcode HKT) gaat per songthaew, een pick-up waarin banken achterin zijn aangebracht. U kunt ook een bus nemen, maar die zijn duurder dan de songthaews.
Vliegtickets naar Phuket
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 572
Vanaf Brussel
€ 587
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 602
Vanaf Brussel
€ 612
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 618
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 638
Vanaf Brussel
€ 643
Vanaf Brussel
€ 645
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Thailand
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL