Vlieg naar Vietnam

Tropische rijstvelden, de metropolen Ho Chi Minh City en Hanoi in het exotische zuiden, ongerepte natuur met traditionele dorpjes en bergvolken in het noorden of de witte palmstranden aan de kust; Vietnam heeft van alles te bieden! Of u nu een culturele, natuur- of strandvakantie wilt, In Vietnam zit u ongetwijfeld goed. De website Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van voordelige vluchten naar dit land.
Algemene informatie
Vietnam is een land in Zuidoost-Azië en grenst voor een groot deel aan de Zuid-Chinese Zee. Het land heeft een oppervlakte van 331.689 km² en er wonen maar liefst 90 miljoen mensen. De Vietnamese hoofdstad is Hanoi. Het overgrote deel van het landschap bestaat uit bergen. De meest vruchtbare gebieden zijn de Rode Rivierdelta en de zuidelijke Mekongdelta, waar rijst wordt verbouwd. Onder backpackers is het land een zeer populaire bestemming.
Hoogtepunten
Met een bezoek aan Vietnam zult u ontdekken hoe mooi de natuur is van het land. De grote hoogteverschillen die voor afwisselende landschappen zorgen zijn adembenemend. Een rondreis brengt u langs het tropisch laagland bij de Rode Rivierdelta, hoge bergen in het noordwesten en uitgestrekte mangrovebossen is het noorden. In Halong Bay treft u duizenden eilandjes met krijtrotsen. In grote steden als Hanoi en Ho Chi Minh City verruilt u de rust der natuur voor de typerende drukte van een metropool. Wat betreft cultureel erfgoed is er van alles te bewonderen; tempelcomplexen, pagodes en citadellen zult u niet kunnen missen. Vietnam herbergt bovendien honderden stranden die de perfecte uitvalsbasis zijn voor surfers, zeilers en zwemmers.
Klimaat
Vietnam ligt in de tropen en heeft dan ook een tropisch moessonklimaat. Het klimaat verschilt per gebied, omdat Vietnam erg uitgestrekt is met een lengte van 2000 km. Het zuiden is tropisch met een constante temperatuur rond de 30 graden. Het noorden is subtropisch, waar temperaturen meer fluctueren en deze zelfs tot onder het vriespunt kunnen dalen. De beste tijd voor een reis naar dit land is december - februari. Deze maanden vallen in het droge seizoen, en zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid zijn laag. De regenperiode valt in de periode maart - oktober.
Vliegen naar Vietnam
In Vietnam liggen verschillende airports waarnaar u vluchten kunt boeken. De belangrijkste hiervan zijn de luchthavens van Ho Chi Minh City en de hoofdstad Hanoi. Uiteenlopende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar het land, onder andere Emirates, KLM, Cathay Pacific, China Airlines en Korean Air vliegen vanaf Schiphol. Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Vietnam.
Populaire bestemmingen
Vlieg naar de grootste stad van Vietnam en laat u onderdompelen in de hectiek van Ho Chi Minh City. De sporen van de Vietnamoorlog, pagodes en attractieparken dragen bij aan een afwisselende vakantie! En voor de ultieme ontspanning wijkt u uit naar de mooie natuur.
De Vietnamese hoofdstad is een bezoek waard! Bij de prachtige meren, tempels en pagodes vindt u de rust die in contrast staat met de drukte van de stad. Bovendien mag een voorstelling van de waterpoppen niet op uw lijstje ontbreken. Deze marionetten zullen uw avondje uit tot een onvergetelijk hoogtepunt van uw reis maken.
Goedkoopste vliegtickets Vietnam
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL