Vlieg naar Hanoi

In Hanoi belandt u in een totaal andere wereld dan de westerse! Het Vietnamese eten, tempelbezoeken, een waterpoppenvoorstelling; belevenissen om nooit te vergeten. Hanoi is een prachtig begin van een reis door Vietnam. Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van goedkope vluchten.
Algemene informatie
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft 6,5 miljoen inwoners. De stad, die de status heeft van een provincie, is gelegen aan de Rode Rivier die uitmondt in de Golf van Tonkin. Hanoi heeft een oppervlakte van 3.344 km². Na Ho Chi Minhstad is Hanoi de grootste stad van het land.
Bezienswaardigheden
In het centrum van Hanoi zijn talloze huizen te vinden die in het verleden gespecialiseerd waren in een bepaalde handel, zoals zijdehandelaren en juweliers. U krijgt een goede indruk van de Vietnamese geschiedenis! Ook de Franse koloniale architectuur is overal terug te zien. Trekpleisters zijn de Opera van Hanoi, die geïnspireerd is op de Opera Garnier in Parijs, en het Mausoleum van Ho Chi Minh, een onafhankelijkheidsstrijder en voormalige president van Vietnam. De beste manier om zoveel mogelijk hoogtepunten in deze metropool te bewonderen, is per brommer of fiets, die u overal kunt huren.
Te doen
Hanoi heeft een groot aantal winkelcentra en is een van de beste plekken om in Azië te winkelen. Er zijn verschillende meren waar u bootjes kunt huren of gewoon lekker kunt relaxen aan de oevers. Ook zijn er talloze tempels en pagodes te bezoeken in de omgeving van de meren. Verder zijn er diverse musea die u laten kennismaken met de geschiedenis van Vietnam, waaronder de revolutie en de onafhankelijkheidsoorlog. Wilt u zich op een typisch Vietnamese manier vermaken? Bezoek dan een kleurrijke waterpoppenvoorstelling waar marionetten traditionele verhalen uitbeelden. Als u langere tijd in Vietnam verblijft, zijn de bergen in het noordwesten zeker een aanrader om per jeep te bezichtigen, evenals de groene rijstvelden, buffels en boeren die op het land in de weer zijn.
Klimaat
Het klimaat van Hanoi is subtropisch, met vochtige, hete zomers (met temperaturen rond de 32 graden) en koele winters (met temperaturen rond de 20 graden). De beste periode voor een reis naar Hanoi is oktober. U bent dan de winter voor en omzeilt bovendien de zomer met hevige regenbuien. De temperatuur ligt dan rond de 25 graden.
Over de luchthaven
Hanoi wordt bediend door Noi Bai International Airport, ongeveer 40 km verwijderd van Hanoi. Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar uw hotel. Vluchten naar Hanoi worden aangeboden door o.a. Korean Air, Malaysian Airlines, KLM en China Airlines.
Vliegtickets naar Hanoi
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 553
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 588
Vanaf Brussel
€ 588
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 608
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 627
Vanaf Keulen
€ 652
Vanaf Eindhoven
€ 665
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 669
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Vietnam
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL