Vlieg naar Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is het startpunt bij uitstek voor uw rondreis door Vietnam. In deze stad belandt u midden in een levendige, Aziatische metropool. Pagodes, attractieparken, miljoenen brommertjes en concrete herinneringen aan de Vietnamoorlog; in Ho Chi Minh City valt u van de ene verbazing in de andere. Kijk op Chaser.nl voor de goedkoopste vliegtickets naar deze stad.
Algemene informatie
Ho Chi Minh City is met 2095 km² de grootste stad in Vietnam en heeft 7,4 miljoen inwoners. Door de stad stroomt de Saigonrivier, die als watervoorziening en haven een belangrijke levensader is voor deze stad. Tot 1975 heeft de stad de naam Saigon gehad, vernoemd naar deze rivier. In de volksmond wordt deze naam nog vaak gebruikt. Nu is de stad vernoemd naar de communistische revolutionair en politicus Ho Chi Minh.
Bezienswaardigheden
Ho Chi Minh City is niet alleen een drukke metropool, maar herbergt ook diverse herinneringen aan de Vietnamoorlog. In het paleis Thong Nat is van alles te vinden over de oorlog die eindigde in 1975, toen tank 843 ontplofte in de poort van het paleis. Van deze tank is een replica te zien, evenals een fotogalerij en een propagandafilm. Ook de Cu Chi Tunnels, een schuilplaats voor de Vietcong, en het War Remnants Museum geven een goede indruk van de gruwelen van deze oorlog. Verder zijn er in de stad nog een aantal pagodes, moskeeën en een kathedraal van buiten en binnen te bewonderen. De Keizer Jade pagode wordt doorgaans als de mooiste pagode van de stad bestempeld. Een prachtig uitzicht over de hele stad heeft u vanaf de 47e verdieping van de wolkenkrabber Bitexco Financial Tower.
Te doen
Voor een dagje attracties ben u in Ho Chi Minh City aan het juiste adres. Er zijn meerdere amusementsparken, zoals Suoi Tien en Dam Sen, met spannende achtbanen in verschillende thema's. Degenen die graag de Vietnamese kunst willen bewonderen brengen een bezoek aan de galerie San Art met zowel nationale als internationale kunstwerken. Bovendien is winkelen in Ho Chi Minh City een lust voor elke shopfan. Er zijn grote markten en winkelcentra waar van alles wordt aangeboden. Bezoek in elk geval Ben Thanh voor leuke souvenirs. Voor backpackers zijn er in de omgeving van de stad allerlei mogelijkheden om een gevarieerde reis te maken, zoals het Can Gio mangrovebos, de berg Dalat, boottochten door de Mekong Delta, het surf-, zeil- en zwemresort Mui Ne of de heerlijke stranden van Vung Tau zullen genoeg vermaak bieden.
Klimaat
Ho Chi Minh City ligt in de tropen en heeft een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Deze kan gemakkelijk uitschieten naar 40 graden. In de periode mei tot en met november valt de regentijd, en de droge tijd valt in december tot en met april.
Over de luchthaven
Op 7 km van het centrum van Ho Chi Minh City ligt de Internationale Luchthaven Tan Son Nhat (airportcode SGN). Dit is het drukste vliegveld van Vietnam. Als u op Ho Chi Minh City geland bent, kunt u met de bus naar het centrum rijden. Dit is goedkoper, maar minder comfortabel dan de taxi die u in 15 minuten naar het centrum brengt. Vanaf Schiphol gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Ho Chi Minh City. Met een overstap kunt u onder andere bij Emirates, Cathay Pacific, Turkish Airlines en KLM uw vliegreis boeken.
Vliegtickets naar Ho Chi Minh City
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 528
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 554
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 569
Vanaf Brussel
€ 573
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 583
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 622
Vanaf Brussel
€ 637
Vanaf Brussel
€ 641
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Vietnam
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL