Vlieg naar de Canarische Eilanden

Zoekt u een vakantiebestemming met uitstekende accommodaties en waar de zon altijd schijnt? Dan zijn de Canarische Eilanden het helemaal voor u! Een ticket naar de Canarische Eilanden staat synoniem voor zon, zee en strand het hele jaar door. Chaser.nl vergelijkt voor u alle tarieven van vliegtuigmaatschappijen die op de eilanden vliegen. Zo ziet u in één overzicht direct naar welk eiland u het goedkoopst uw vlucht kunt reserveren!
Algemene informatie
De Canarische Eilanden zijn een archipel in de Atlantische Oceaan en vormen een autonome regio van Spanje. De eilandengroep heeft een totale oppervlakte van 7.447 km² en zijn ontstaan door onderzeese vulkanische activiteiten. De Canarische Eilanden bestaan uit twee provincies: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas. De grote eilanden naast Tenerife en Gran Canaria zijn El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en Lanzarote. Ziet u het winterweer in Noord-Europa niet zitten? Boek dan snel uw ticket naar deze eilandengroep!
Hoogtepunten
Door de vulkanische oorsprong hebben de Canarische Eilanden een indrukwekkend vulkaanlandschap met schitterende zwarte lavastranden. De eilanden tellen dan ook talloze wandelpaden en mountainbike routes langs de prachtigste stukken. Bent u een ervaren surfer of duiker? Bezoek dan een van de vele surf- en duikscholen op Fuerteventura en ontdek de wondere onderwaterwereld van deze archipel. Ook op cultureel vlak zijn de Canarische Eilanden ruim bedeeld. Zo heeft de hoofdstad Las Palmas een idyllisch oud stadscentrum met karakteristieke woonwijken. Een vakantie naar de eilanden is overigens niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het zinderende nachtleven en de groene vallei Barranco de Guayadeque op Gran Canaria. Hier kunt u unieke grotwoningen zien waar de oorspronkelijke eilandbewoners ooit leefden. Ook mag de helderste sterrenhemel van Europa in dit rijtje niet ontbreken. Gran Canaria is één van de beste regio’s ter wereld om sterren te bewonderen.
Klimaat
Het hele jaar door zijn de temperaturen op de Canarische Eilanden niet lager dan 20 graden. In de zomer stijgt het kwik met gemak boven de 30 graden uit met maar liefst 10 zonuren per dag. Bovendien regent het zelden op de eilanden. Het zeewater heeft een constante temperatuur van 20 graden, wat watersporten erg aantrekkelijk maakt. Een constante bries zorgt voor een aangename verkoeling.
Vliegen naar de Canarische Eilanden
Omdat de Canarische Eilanden een ontzettend populair vakantiegebied zijn, is het aanbod van vliegtickets erg groot. De prijzen van de vluchten kunnen variëren van enkele tientjes tot aan honderden euro's, afhankelijk van welk seizoen en welke bestemming uw voorkeur heeft. Ryanair vliegt naar de meeste eilanden vanaf Eindhoven of Maastricht. Maar u kunt ook kiezen voor ArkeFly, Transavia, Corendon, Vueling of KLM vanaf Amsterdam Schiphol. Overweeg ook om een ticket te boeken vanuit Duits of Belgisch grensgebied. Dit kan soms aanzienlijk schelen in de prijs.
Populaire bestemmingen
Is ultiem zonnebaden en cultuur snuiven uw ideale vakantie? Laat deze droom werkelijkheid worden en boek uw vakantie nu naar Gran Canaria waar u kunt genieten van witte stranden onder een warme zon en gezellige marktjes kunt bezoeken. En 's avonds is het stappen geblazen in een van de strandclubs en natuurlijk sterren kijken!
Het grootste Canarische Eiland, Tenerife, staat garant voor een zonvakantie bomvol afwisseling! Beklim de vulkaan Pico del Teide, wandel door vruchtbare valleien en ontspan op de lavastranden aan de azuurblauwe zee. En let op, want voordat u het weet ziet u walvissen en dolfijnen zwemmen!
Goedkoopste vliegtickets Canarische Eilanden
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL