Vlieg naar Las Palmas, Gran Canaria

Waar beleeft u een vakantie met meer zon, zee en strand dan op de Canarische Eilanden? Op Gran Canaria ontspant u volledig op de witte, zonovergoten stranden. Bovendien is Gran Canaria ook de bestemming bij uitstek voor avontuurlijke wandelingen in de groene bergen en voor sightseeing in pittoreske vissersdorpjes. De website Chaser.nl helpt u bij het vinden van de beste vluchtdeals naar Gran Canaria.
Algemene informatie
Gran Canaria is een eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden en heeft een oppervlakte van 15.660 km². Het eiland ligt samen met de andere Canarische Eilanden ter hoogte van Marokko, in de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas en bijna de helft van het totaal aantal eilandbewoners (384.00) woont in deze stad. Een vlucht naar Gran Canaria boekt u naar de luchthaven van deze stad.
Bezienswaardigheden
Pittoreske dorpen met kleine haventjes geven u het ultieme vakantiegevoel. Bezoek bijvoorbeeld het vissersdorpje Puerto de Mogán, dat dankzij de vele kanalen het Venetië van de Canarische Eilanden wordt genoemd. Teror wordt als het mooiste dorp van Gran Canaria bestempeld. Als u Teror op zondag bezoekt, staat er een grote weekendmarkt. Ook de hoofdstad Las Palmas huisvest tal van bezienswaardigheden. De historische wijk La Vegueta heeft imposante kathedralen, zoals de Catedral de Santa Ana, gezellige pleinen en het huis van Columbus, dat u echt bezocht moet hebben. Het nachtleven vindt voornamelijk plaats in deze hoofdstad. Aan het Parque Santa Catalina bevinden zich de meeste nachtclubs.
Zon, zee en strand
De witte zandstranden in het zuiden van Gran Canaria worden het meest bezocht. Hier bevinden zich ook veel resorts die van alle gemakken zijn voorzien. Bekende stranden zijn Las Canteras en Playa del Inglés. Behalve heerlijk zonnen kunt u op Gran Canaria ook fantastisch surfen, duiken en snorkelen. Met een boottocht vanaf de kustplaats Puerto Rico spot u zelfs van dichtbij dolfijnen die met de boot mee zwemmen
Te doen
In het zuiden van het eiland ligt Palmitos Park. In dit grote vogelpark worden spectaculaire vogelshows gehouden. Naast papegaaien en kolibries zijn hier ook andere spectaculaire dieren te zien zoals krokodillen. Het eiland bezit bovendien prachtige groene valleien en bergen om wandelingen te maken, bijvoorbeeld het beschermde natuurgebied Dunas de Maspalomas. Beklim de heuvel waarop de basalten Roque Nublo staat, een 80 m hoge monoliet die gevormd is door een vulkaanuitbarsting. Vanaf hier heeft u een weergaloos uitzicht over het eiland en ziet u zelfs bij goed weer het eiland Tenerife. Een geweldig panoramaview heeft u ook vanaf de Pico de Bandana, de grootste krater van het eiland waarvan de lavastromen nog duidelijk op de hellingen te zien zijn.
Klimaat
Het klimaat van Gran Canaria in combinatie met het strand en de zee is dé reden om een vlucht te boeken naar dit eiland. Er heerst namelijk een subtropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden, in de zomer rond de 26. De temperatuur van het zeewater ligt altijd tussen de 19 en 24 graden. In de bergachtige binnenlanden kan het wel wat kouder worden en soms valt er zelfs sneeuw. In de zomermaanden valt er geen neerslag en elke dag schijnt de zon.
Over de luchthaven
Als u naar Gran Canaria vliegt, dan landt u op Gran Canaria International Airport (airportcode LPA), de luchthaven die op 18 km afstand ligt van de hoofdstad Las Palmas. Vanaf het vliegveld rijdt een bus naar het centrum van Las Palmas en binnen drie kwartier bereikt u de toeristenoorden die in het zuiden liggen.
Vliegtickets naar Las Palmas
Vanaf Brussel
€ 50
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 64
Vanaf Brussel
€ 65
Vanaf Keulen
€ 67
Vanaf Eindhoven
€ 75
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 75
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 86
Vanaf Brussel
€ 87
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Canarische Eilanden
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL